Bandırma Denizin Ortasında İkinci Doğum - Son Dakika
Güncel

Bandırma Denizin Ortasında İkinci Doğum

Bandırma Denizin Ortasında İkinci Doğum

Denizin ortasında ikinci doğum Balıkesir'in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yaşayan Mine Temel, doğum için Kıyı Emniyeti botuyla Erdek'e giderken, denizin ortasında, botta bir kız bebek dünyaya getirdi.

29.10.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizin ortasında ikinci doğum

Balıkesir'in Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası'nda yaşayan Mine Temel, doğum için Kıyı Emniyeti botuyla Erdek'e giderken, denizin ortasında, botta bir kız bebek dünyaya getirdi. 4 çocuk annesi Temel, daha önce de deniz ambulansıyla Erdek'e doğuma giderken denizin ortasında bir bebek dünyaya getirmişti.

Balıkesir'in ada olan Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası'nda oturan ev kadını Mine Temel, 4 çocuğunun 2'sini doğma giderken denizin ortasında botta dünyaya getirdi. Mine Temel, 1.5 yıl önce doğum sancıları başlayınca Avşa Adası'nda doğum yaptıracak doktor bulunmadığı için deniz ambulansı ile Erdek'e getirilirken, denizin ortasında erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası Erdek Devlet Hastanesi'nde muayene edilen Mine Temel Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeği burada bir süre müşade altında tutulan Mine Temel, Murat adını verildiği oğlu ile Avşa Adası'na döndü.

YİNE DENİZİN ÜZERİNDE DOĞUM

Bu kez dördüncü çocuğuna hamile kalan Mine Temel doğum sancıları tutunca deniz ambulansı ile Erdek'e getirilmek istendi. Denizin dalgalı olması yüzünden Mine Temel'in ambulans yerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı KIYEM-3 Botu ile 112 sağlık görevlilerinin kontrolünde Erdek'e götürülmesine karar verildi.

BEBEĞE DENİZ ADI VERİLDİ

Yolculuk sırasında doğum sancıları artan Mine Temel, Erdek'e 5 mil kala KIYEM-3 Botu'nda yanında bulunan sağlık görevlilerinin yardımı ile kız bebek dünyaya getirdi. Mine Temel, sağlıklı olan kızı ile birlikte Erdek Devlet Hastanesi'ne getirilip burada olası bir enfeksiyona karşı müşade altına alındı. İki gün hastanede yatan Mine Temel, inşaatlarda usta olarak çalışan eşi Veli Temel tarafından Erdek'ten alınıp Deniz adını verdikleri kızları ile Avşa'ya gittiler.

Denizin ortasında ikinci doğumunu yapacağını hiç düşünmediğini söyleyen Mine Temel, mahalle olan Avşa Adası'nda kadın doğum uzmanının olmamasının büyük sıkıntıya yol açtığını, doktor bulunsaydı iki bebeğini de denizin ortasında dünyaya getiremeyceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma Denizin Ortasında İkinci Doğum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ruhsatsız Tabanca ve Tüfek Bulunduran 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:38 Burdur'da Ruhsatsız Tabanca ve Tüfek Bulunduran 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Burdur'da yapılan çalışmalar sonucunda, H.T, A.T. ve O.T'nin ikametlerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Şüpheliler, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
    15:35 Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

    Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak adlı vatandaş, seçimden önce 3 aylık maaşı peşin alan, ancak yeniden vekil olamayan 310 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, vekillerin aldıkları parayı iade etmemelerinin halkın/devletin parasının üstüne çökmek olduğunu belirtti.

  • Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu
    15:34 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Alemdar, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı ve milletvekilleri ile görüştü. Alemdar, şehre en iyi hizmetleri sunmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

  • Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı
    15:34 Yüksek nem nedeniyle Antalya'da görüş mesafesi azaldı

    Antalya'da yüksek nem oranı nedeniyle seyir teraslarından kenti görmek zorlaştı. Meteoroloji yetkilileri, nem bulutunun görüş mesafesinde olumsuz etkiler yaratmadığını belirtti. Bölgede sağanak yağışların beklendiği ve vatandaşların meteoroloji haberlerini takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı
    15:34 Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı

    Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında 4. Dönem KEK Protokolü ve eylem planları imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin dostluk, barış ve karşılıklı fayda temelinde güçlendirileceği vurgulandı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi
    15:34 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 31 Mart'taki yerel seçimde muhtarlık görevine seçilenlere başarı dileyerek, muhtarlarla bir araya geldi. Selendi Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, kurum temsilcileri de katılım sağladı ve görüş alışverişinde bulunuldu.


Advertisement