Bandırma Devlet Hastanesine İspanya'dan Ödül - Son Dakika
Yerel

Bandırma Devlet Hastanesine İspanya'dan Ödül

Bandırma Devlet Hastanesine İspanya\'dan Ödül

Bandırma Devlet Hastanesi’ne İspanya’nın Valensiya şehrinde "6 Seviye Dijital Hastane Sertifikası" verildi.

04.11.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Devlet Hastanesi'ne İspanya'nın Valensiya şehrinde "6 Seviye Dijital Hastane Sertifikası" verildi.

Bandırma Devlet Hastanesi'ine İspanya'dan ödül geldi. '6 Seviye Dijital Hastane Sertifikası' almaya hak kazanan Bandırma Devlet Hastanesi'nin yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Şenveli ödülü almak için İspanya'ya gitti. Başhekim Şenveli konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "20- 21 Mart tarihlerinde Antalya Belek'te düzenlenen ve HIMSS ve 2015 EMRAM, Türkiye Eğitim Konferansı ve Fuarında hastanemiz Türkiye' den 6 hastane ile birlikte Stage 6 seviye yani 'dijital kağıtsız hastane' ödülünü almaya hak kazandı. Bizlerin bu yöndeki yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Eylül ayı içerisinde, HIMSS Avrupa Türkiye Direktörlerince yerinde yapılan incelemeler sonucunda ise, Bandırma Devlet Hastanesi ve Tirebolu Devlet Hastanesinin de aralarında bulunduğu, Avrupa'dan üç hastaneye 'Seviye 6 Dijital Hastane Sertifikası' verilmek üzere davet edildik" dedi.

Bu yıl altıncısı yapılan HIMSS Avrupa CIO Zirvesi'ne Avrupa'nın önde gelen bilişim teknolojileri ve sağlık bilişimi yöneticilerinin bir araya geldiğini söyleyen Bandırma Devlet Hastanesi yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Şenveli, "Zirvede sağlık bilişimi sektöründeki son gelişmeler ele alındı. Katılımcılar ile birlikte bizlerde, etkinlik kapsamında sağlık bilgi teknolojileri konusunda Avrupa'nın en iyi uygulama örneklerini görme fırsatı yakaladık. Türkiye' den ise Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü ve Bilişim Uzmanı Serkan Atagün katıldı. Zirve kapsamında Türkiye'den Bandırma Devlet Hastanemize ve Tirebolu Devlet Hastanesine Seviye 6 Dijital Hastane Sertifikası verildi. Bu hastaneler Eylül ayında yapılan yerinde değerlendirme sonucuna göre bu sertifikayı almaya hak kazanmıştı" şeklinde konuştu.

Zirve, 'Seviye 6' belgesine sahip La Fe Hastanesi ve 'Seviye 7' olarak hizmet veren Denia Hastanesi ziyaretiyle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma Devlet Hastanesine İspanya'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement