Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Ilgın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Ilgın Açıklaması

''10 yıl içerisinde Bandırma Biga hattı üzerinde yoğunlaşacak sanayi yatırımları ilçede konut sorununu beraberinde getirecek''

15.04.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Ilgın, "10 yıl içerisinde Bandırma- Biga hattı üzerinde yoğunlaşacak sanayi yatırımları ilçede konut sorununu beraberinde getirecek" dedi.

AA muhabirine konuşan Ilgın, bu kapsamda yerel yönetimlerin mücavir alan içerisinde yeni yapılaşma alanları üretmesi gerektiğini ifade ederek, bunun yapılmaması halinde Bandırma'nın gece kondu cennetine dönüşebileceğini öne sürdü.

Yeni konut alanlarının oluşturulması konusunda yerel yönetimin bazı sıkıntılarda yaşayabileceğini kaydeden Ilgın, bunun için kamu yararı da göz önüne alınarak mera ve benzeri mülkiyeti bakanlıklara ait olan alanların yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte konut yapımı için yerel yönetime tahsis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bandırma'da sanayinin, organize sanayi bölgelerinin dışında kent merkezine yakın ve kent çeperinde de büyüdüğüne dikkat çeken Akgün, "10 yıl içerisinde Bandırma-Biga hattı üzerinde yoğunlaşacak sanayi yatırımları ilçede konut sorununu beraberinde getirecek" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Ilgın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement