Bandırma Orman İşletme Müdürü Açıcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bandırma Orman İşletme Müdürü Açıcı Açıklaması

Bandırma Orman İşletme Müdürü Açıcı Açıklaması

"Kapıdağ Yarımadası, eko turizm, rekreasyon ve spor açılarından çok önemli bir bölge"

26.05.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı, Kapıdağ Yarımadası'nın, eko turizm, rekreasyon ve spor açılarından çok önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Açıcı, yaptığı açıklamada, Bandırma, Susurluk, Manyas, Erdek, Gönen ve Marmara ilçelerinden sorumlu müdürlüklerinin sorumluluğunda, 129 bin 800 hektarlık ormanlık alan bulunduğunu belirtti.

Başta Kapıdağ Yarımadası olmak üzere Gönen ve Susurluk'taki bozuk orman alanlarında düzenlemeler ve iyileştirmeler yaptıklarını dile getiren Açıcı, şunları kaydetti:

"Kapıdağ, 10 bin hektarlık verimli ormana sahip. Çünkü, ılıman ve kumluk alana sahip bulunan Kapıdağ'da, bu nedenle çok zengin bir bitki çeşitliliğine sahip. Burada, 300'ün üzerinde bitki var. Biz, Kapıdağ'ın sahil alanlarına başta fıstık çamı olmak üzere çeşitli fidanlar dikiyoruz. Kapıdağ, eko turizm, rekreasyon ve spor açılarından çok önemli bir bölge. Ancak yolları çok çabuk bozuluyor ve bakıma ihtiyacı var. Orman teşkilatı olarak, 5 yıl içinde, Kapıdağ'ın tüm orman yollarını bakımlı duruma getirmek istiyoruz. Çünkü tüm dünyada ormanların, insanlar açısından sosyal yönü bulunuyor." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Orman İşletme Müdürü Açıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement