Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı Açıklaması

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı Açıklaması

''İş dünyasının ihtiyaç duyduğu eğitim ve kabiliyetlere sahip kalifiye çalışan sorunu, ekonomik büyümeyi olumsuz etkiliyor''

21.08.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, "İş dünyasının ihtiyaç duyduğu eğitim ve kabiliyetlere sahip kalifiye çalışan sorunu, ekonomik büyümeyi olumsuz etkiliyor" dedi.

Ara elaman sıkıntısının sadece Bandırma ve çevresinin değil tüm ülkenin sorunlarından biri olduğunu dile getiren Kılkışlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün yeterince kalifiye ara eleman bulamamasından dolayı üretim kapasitesini arttırmakta zorlandığına dikkat çekti.

Mesleki eğitim sisteminin yeniden yapılandırmaya tabi tutulması gerektiğinin altını çizen Kılkışlı, sanayi sektörünün en önemli sorunlarından biri olan ara eleman ihtiyacını çözmek için de mesleki eğitim reformunun bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kılkışlı, "Meslek lisesine gitmek itibarlı bir seçim haline getirilmelidir. OSB'lerin içindeki meslek okulları artırılmalıdır. Meslek okullarının yönetiminden müfredatına kadar her alanda oda ve borsaların rolü genişletilmelidir" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement