Bangladeş'deki İdam Kararlarının İnfaz Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Bangladeş'deki İdam Kararlarının İnfaz Edilmesi

Pakistan, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid ile Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) milletvekili Selahattin Kader Çovduri hakkında verilen idam kararının infaz edilmesinden derin rahatsızlık ve endişe duyulduğunu kaydetti.

22.11.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid ile Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) milletvekili Selahattin Kader Çovduri hakkında verilen idam kararının infaz edilmesinden derin rahatsızlık ve endişe duyulduğunu kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bangladeş Yüksek Mahkemesi tarafından idama çarptırılan Mücahid ve Çovdiri'nin infazının gerçekleştirilmesini, talihsiz bir karar olarak nitelendirildi.

Pakistan'ın bundan derin rahatsızlık ve endişe duyduğu belirtilen açıklamada, "Bangladeş'te uzlaşının sağlanması için 9 Nisan 1974'te Hindistan, Pakistan ve Bangladeş arasında imzalanan anlaşmanın ruhuna bağlı kalınması gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Mücahid ve Çovduri'nin dün yapılan infazının, Bangladeş tarihine iki hükümlünün aynı anda ilk kez idam edilmesi olarak kayıtlara geçtiği ifade ediliyor.

Çovduri, Bangladeş hükümeti tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nce 2013 yılında soykırım ile ülkenin güneydoğusundaki Çittagong bölgesinde çoğu Hindu olma üzere 200'den fazla kişinin öldürülmesi ve işkencenin de aralarında bulunduğu 23 suçlamanın 9'undan suçlu bulunmuş ve idama mahkum edilmişti.

Mahkeme, Mücahid'i de soykırım, cinayet, adam kaçırma ve işkencenin de aralarında bulunduğu 7 iddianın 5'inde suçlu bulmuş ve ölüm cezası vermişti.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina tarafından bağımsızlık savaşı sırasında işlendiği iddia edilen suçların cezalandırılması için 2009'da kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi şimdiye kadar 19 kişi hakkında karar aldı. Mahkemenin yargıladığı kişilerin büyük bir kısmı ülkenin İslami değerleri savunan en büyük partisi Cemaat-i İslami liderlerinden oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bangladeş'deki İdam Kararlarının İnfaz Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement