Bangladeş'te İdam Edilen Motiur Rahman Nizami'nin Oğlu Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Bangladeş'te İdam Edilen Motiur Rahman Nizami'nin Oğlu Türkiye'de

Bangladeş’te idam edilen Bangladeş Cemaati İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami’nin oğlu Nazib Momen, İstanbul’da düzenlen ‘Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’ne katıldı.

28.05.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bangladeş'te idam edilen Bangladeş Cemaati İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'nin oğlu Nazib Momen, İstanbul'da düzenlen 'Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne katıldı. Babasının idamına ilişkin konuşan Momen, "Babamın idam edilmesi yükselmekte olan İslam'ı durdurmanın bir yoluydu" dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'nin kapanış oturumu gerçekleştirildi. Kongrenin son oturumuna ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay ve Bangladeş Cemaati İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'nin oğlu Nazib Momen'in yanı sıra toplan 58 ülkeden davetli katıldı.

Dünyadaki Müslümanların sorunlarını ve özellikle İslam Dünyasında yaşana son gelişmelerin masaya yatırıldığı etkinliğin son oturumuna geçtiğimiz günlerde idam edilen Bangladeş Cemaati İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'nin oğlu Nazib Momen de konuşmacı olarak katıldı.

"BABAMIN İDAM EDİLMESİ YÜKSELMEKTE OLAN İSLAM'I DURDURMANIN BİR YOLUYDU"

Babasının Bangladeş hükümeti tarafından haksız yere idam edildiğini belirten Nazib Momen, "Babamın idam edilmesi kesinlikle adaletin getirilmesi veya demokrasinin uygulanmasıyla ilgili bir durum değildi. Sadece Bangladeş hükümetinin yükselmekte olan İslam'ın, yükselmekte olan Cemaati İslam hareketini durdurmanın bir yoluydu. Çünkü demokratik süreçte seçimlere katılarak büyük bir başarı sağlamış olan Cemaati İslami'nin günü birinde gücü ellerinden alıp başa geçebileceğinden korktular. Bunun neticesi olarak da hem Cemaati İslam hareketini, hem İslamiyet'i hem de bu hareketin liderlerini ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir harekete giriştiler" ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA 'TEK SES' OLMA ÇAĞRISI

Dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların çeşitli baskılara maruz kaldığının altını çizen Nazib Momen, "Bugün burada bulunmamın amacı her şeyden önce Bangladeş'te Müslümanların çekmiş olduğu baskı, zulüm ve işkenceler hakkında kamuoyunda İslam dünyası ülkelerini bilgilendirmek amacıyla burada bulunmaktayım. Bütün Müslüman kardeşlerimizin, Bangladeş'teki kardeşlerinin nasıl bir baskı ve zulüm altında olduğunu anlatmak üzere buraya geldim. Benim isteğim bu tür baskı ve zulümler karşı tüm İslam alemi tek ses olarak hareket edebilmesi, nerede bir zulüm varsa, nerede diktatörler varsa o diktatörlere dik duruşumuzu nasıl sergilememiz gerektiğini anlatmak için buraya geldim" dedi.

"AMACIMIZ SENDİKAL PROBLEMLERE ÇÖZÜM BULMAK"

Kongrenin son oturumunda yer alan konuşmacılar arasında Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay da vardı. Dünyadaki sendikal faaliyetler ve işgücünü oluşturan bireylerin yaşam koşullarına değinen Turbay, "Amacımız dünyada özgür sendikalara kucak açmak, sendikacılığa yeni bir bakış açısıyla yaklaşıp sendikal problemlere çözüm bulmaktır. ESAM özellikle Asya, Avrupa, Afrika Ülkeleri ve Balkanlar ile Türkiye olmak üzere dünyadaki tüm ülkelerde iş gücünü oluşturan kesimlerin yaşam ve çalışma koşullarını tespit ve idame ettirmek, aynı zamanda iyileştirmektir" dedi.

26 Mayıs'ta başlayan ve üç gün süren kongrede"İslam Dünyası: Meseleler ve Çözümler" ana temasıyla günümüz İslam dünyasının meselelerine ve çözüm yollarına dair psikolojik boyutu ele alındı. Ayrıca kongrede, "Ekonomik, Sanayi ve İleri Teknoloji Boyutu"nun yanı sıra "Siyaset ve Yönetim Boyutu", "Güvenlik, Medya ve İletişim" başlıkları ele alınarak "Kadın ve Aile" konularında da oturumlar gerçekleştirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bangladeş'te İdam Edilen Motiur Rahman Nizami'nin Oğlu Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement