Bank Asya, 2014 Yılında 876.9 Milyon Lira Zarar Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya, 2014 Yılında 876.9 Milyon Lira Zarar Etti

Bank Asya, 2014 Yılında 876.9 Milyon Lira Zarar Etti

Yönetimi TMSF'ye geçen Bank Asya, Kamu Aydınlatma Platformuna yaptığı bilgilendirmede, 2014 yılında 876.9 milyon lira zarar açıkladı.

10.03.2015 08:09  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bank Asya 2014 yılında 876.9 milyon lira zarar açıkladı. Banka, 2013 yılında 180.6 milyon lira kâr etmişti.

KAP'A BİLDİRDİ

Bank Asya tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen mali tablolara göre, bankanın aktif toplamı da, 2013 yılındaki 27.8 milyar liradan, geçen yıl 13.5 milyar liraya geriledi. Bank Asya'nın kredi ve alacakları geçen yıl sonunda bir önceki yıla göre yüzde 56 azalarak 9.06 milyar liraya geriledi.

YÖNETİMİ TMSF'DE

BDDK, Bankacılık Kanunu'nda bulunan 'kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması' kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle, Bank Asya'nın yönetimini belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar vermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bank Asya, 2014 Yılında 876.9 Milyon Lira Zarar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Emre: Zaten amaçları bank asya'ya çökmek dolar 5 tl olsunda hırsız tayyip rahatlasın 16 4 Yanıtla
  • Hakan: akp bir şeyi bitirmek istiyorsa bitirir çünkü kendilerini ilah olarak görüyorlar maalesef lkendinden olmayanın yaşamaya hakkı yok onlara göre 13 1 Yanıtla
  • Medyacı: Ooooo zarar diye 877 milyon tl yi uçurmuşlar. Karıda eklesek yaklaşık 2 milyar tl kayıp var. Esnafın öğretmenin parası... 11 2 Yanıtla
  • fevzi: Yalan haber bu.ülen bütün dünya duydu devlet batırmaya çalışırken millet bankasına koşup para yatırdı bankayı kara geçirdi siz nerede yaşıyorsunuz.... 6 3 Yanıtla
  • Murtaza: Zaman her şeyin ilacıdır. 6 0 Yanıtla
  • erdem sabri: evet akp adaleti yandaş bir gruba ait olan banka ve firmalar haksız köşe olur ama hırsızlıklarını örtmek bastırmak için uydurdukları paralel yalanına sığınarak bizden olmayan batsın diyen bu tek adam idaresi 7 haziranda bitecek bunlardan yaptıkları hırsızlık, haksızlık ve yolsuzluklarının hesabı fitil fitil burunlarından getirilecek, bunlar hep böyle talan devam edecek sanıyorlar ama lale devri ömür boyu sürmez sürmeyecektir millet aç yatarken buna dur diyecektir 4 1 Yanıtla
  • diyarmafia: ''dinsizin hakkından imansız gelir'' deyimi günümüzde yaşanan akp-gülen cemaati kavgasına cuk diye oturdu. 1 4 Yanıtla
  • adil: kendi milli bankasını batırmaya çalışan dünyada ilk ülkeyiz. zalimler için yaşasın cehennem 3 2 Yanıtla
  • ali: bankasyaya yapılan hukuk dışı işlemin acısı dövizi tutamayan akpden çıkıyor 3 1 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement