Bank Asya Hisseleri 3 Günde Yüzde 44 Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya Hisseleri 3 Günde Yüzde 44 Arttı

Bank Asya Hisseleri 3 Günde Yüzde 44 Arttı

Katarlı QIB ile stratejik ortaklık görüşmelerine başlayan Bank Asya hisselerinde üç günlük yükseliş yüzde 44'ü aştı.

27.03.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması için görüşmelere başladığını açıklayan katılım bankası Bank Asya'nın ASYAB.IS hisseleri tavan seviyesinden işlem görürken, son üç günlük hisse performansı ise yüzde 44'ü aştı.

Bank Asya 25 Mart'ta Katar'ın en büyük İslami bankası olan QIB ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladığını ve ortaklığı kısa sürede sonuçlandırmayı planladığını duyurmuştu.

TAVAN OLDU

Bankanın hisseleri ilk seansı yüzde 10.29 yükselişle tavan seviyesi olan 1.5 liradan tamamladı.

Bank Asya, 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk iddiaları operasyonunun ardından hükümet ve Gülen cemaati arasındaki gerilimde cemaate yakın banka olarak değerlendirilmiş ve bankadan ciddi mevduat çıkışı olduğu iddia edilmişti. Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz da, bu süreçte bankadan bazı kurumsal firmaların da dahil olduğu bir mevduat çıkışı olduğunu, ancak çıkışın yarısından fazla da giriş olduğunu açıklamıştı.

A101'DEN ÇEKİLDİ

Banka hisseleri bu süreçten olumsuz etkilenirken, hisseler son altı ayda 31, son üç ayda ise 6.21 değer kaybetti. Aynı süreçte bankacılık endeksinde yaşanan değer kaybı ise sırasıyla yüzde 21.5 ve yüzde 4.5 oldu.

Bu gelişmelerin ardından Bank Asya sermayesini nakit yüzde 33 artışla 1.2 milyar liraya çıkarma, iştiraki A101'deki yüzde 18 payını 298 milyon liraya satma kararı aldığını duyurmuştu.

"TÜRK PİYASASINA GİRMEK İÇİN ÇEKİCİ"

Yapı Kredi Yatırım'ın notunda, Bank Asya'nın endeks altında performans beklenen hisseler portföyünden çıkarıldığı belirtilerek, bankanın çarpan ve fiyat kazanç oranlarının stratejik bir oyuncu açısından Türkiye piyasasına girmek için oldukça çekici seviyelerde olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, bu tip bir ortaklığın manalı bir orana ulaşması halinde Bank Asya için oldukça pozitif olabileceği kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN 13'ÜNCÜ BÜYÜĞÜ

Bank Asya'nın 2013 sonu itibariyle 900 milyon lira ödenmiş sermayesi, 2.5 milyar lira özkaynağı, 29 milyar lira aktif toplamı ve 181 milyon lira net kârı bulunuyor. Banka, aktif büyüklüğü sıralamasına göre Türkiye'nin 13'üncü büyük bankası konumunda.

Öte yandan çok ortaklı bir yapıya sahip olan bankanın sermayesinde dolaylı olarak Kaynak Holding'in de yüzde 6.47 payı bulunuyor. Kaynak Holding, bugün, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu'nun şirkette ticari faaliyet alanları ile alakalı 26 Mart'ta bir vergi incelemesine başladığını duyurdu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bank Asya Hisseleri 3 Günde Yüzde 44 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement