Bank Asya Payları Borsa Kotundan Çıkarıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya Payları Borsa Kotundan Çıkarıldı

Asya Katılım Bankası AŞ'nin "Borsa Yakın İzleme Pazarı"nda işlem gören paylarının bugünden itibaren borsa kotundan çıkarıldığı duyuruldu.

25.07.2016 13:51  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bank Asya hisselerinin borsadan çıkarıldığı duyuruldu.

YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Asya Katılım Bankası AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 23 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararı ile faaliyet izni kaldırılan ve ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tasfiye sürecinin başladığı duyurulan Asya Katılım Bankası AŞ'nin 'Borsamız Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören payları, Kotasyon Yönergesi'nin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendi kapsamında bugünden itibaren borsa kotundan çıkarılmıştır." bilgilerine yer verildi.

BANK ASYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bank Asya internet sitesinden son durumla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) aldığı karar gereğince bankamız faaliyetleri geçici olarak durdurulmuş olup, bu süre zarfında hiçbir bankacılık faaliyeti gerçekleştirilemeyecektir. Dolayısıyla, Bankadan kaynak çıkışına neden olacak hiçbir ödemenin yapılması ve aşağıda belirtildiği şekilde kredi kartı/kredi/senet ödemesi dışında hiçbir ödemenin kabul edilmesi geçici bir süre için mümkün olmayacaktır.

Kredi kartı ve diğer her türlü kredi ödemelerinizi Birleşik Fon Bankası A.Ş. Merkez Şubesi'nde bulunan ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. nin aşağıda belirtilen hesap numaralarına "ALICI : Asya Katılım Bankası A.Ş." , açıklama kısmına "İsim , TCKN veya VKN, Cep No , Kredi Kartı No, Senet Numarası/Vadesi" alanları zorunlu doldurarak gönderebilirsiniz.

SMS bankacılığı ile 2792'ye bir SMS göndererek hesap bakiyenizi, kart ve ekstre bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Birleşik Fon Bankası A.Ş. sadece tahsilat işlemleri yapmaktadır. Diğer tüm işlemler ve konular ile ilgili bankamıza ait aşağıda bulunan telefon numaraları ile irtibata geçebilirsiniz. Aşağıdaki tabloda bulunmayan ödemeler ile ilgili hesap numaraları daha sonra bu platformdan tekrar duyurulacaktır.

Müşterilerimiz 0850 222 4 888 veya 0 216 633 50 00 hattımızdan detaylı bilgi alabilirler" denildi.

MEVDUATI OLAN BEKLEYECEK

Banka kaynaklarından edinilen bilgiye göre, mevduatı olan kişilere bu aşamada ödeme yapılmacak. Bu konu ile ilgili yeni bir kararın açıklanması bekleniyor. Aynı kaynak, Asya Emeklilik ile ilgili ise bir sorunun olmadığını kaydetti.

Konu ile ilgili bir açıklama da Borsa İstanbul'dan geldi. Açıklamada, 25 Temmuz itibarı ile Bank Asya'nın borsa kotundan çıkarıldı.

Bank Asya Payları Borsa Kotundan Çıkarıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bank Asya Payları Borsa Kotundan Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    20:04 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini ve müşteri fonunu kendi amaçları için kullandığını ifade etti. Yargıç Kaplan, Bankman-Fried'ı 7 suçtan suçlu buldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Advertisement