Bank Asya Hisseleri Yine Kapandı ve Gözaltı Pazarına Alındı - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya Hisseleri Yine Kapandı ve Gözaltı Pazarına Alındı

Borsa İstanbul, Bank Asya hisselerinin geçici olarak işleme kapatıldığını ve 30 Eylül'den itibaren "Gözaltı Pazarı"ndan işlem göreceğini duyurdu.

26.09.2014 14:31  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul (BİST), Bank Asya hisselerinin sırasını Gözaltı Pazarı Genelgesi'nin üçüncü maddesi 'b' bendini gerekçe göstererek geçici olarak işleme kapatırken, hisselerin 30 Eylül tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı'nda yeniden işleme açılacağını duyurdu.

İLK SEANSI TAVANDAN KAPATMIŞTI

Bugün daha önce iki kez geçici olarak işleme kapatılan hisseler ilk seansı yüzde 9.09 primle 0.96 liradan tamamlamıştı.

22 Eylül'de işleme açılan Bank Asya hisseleri bir kez daha geçici olarak işleme kapatmıştı.

0,66'DAN 0,96'YA GELDİ

Bank Asya hisseleri bu hafta başında işleme açıldıktan sonra üst üste tavan fiyatlara ulaşarak 0,69 liradan 0,96 liraya kadar çıktı.

Bank Asya hisseleri bugün günlük yüzde 9,09 prim yaparak birinci seans tavan fiyatı olan 0,96 liraya ulaşmıştı. Bankanın piyasa değeri bu hisse fiyatıyla 864 milyon liraya yükselmişti.

GÖZALTI PAZARINA ALINMASI NE DEMEK?

Hisse senetleri piyasasında işlemler çeşitli pazarlar kapsamında gerçekleşiyor. BİST, tarafından belirlenmiş olan şartları tümüyle karşılayan şirketler Ulusal Pazar'da işlem görüyor. Gözaltı Pazarı, şirketlerin izleme ve inceleme kapsamına alınması durumlarında sürekli gözetim, denetim ve izleme ortamında, yatırımcıların devamlı ve zamanında bilgilendirilmesini sağlayacak önlemlerle birlikte, hisse senetlerinin BİST bünyesinde işlem göreceği bir pazar. Bu pazarda yer alan şirketler sadece 14:00-15:00 saatleri arasında işlem göremiyor.

HANGİ KOŞULLARDA ŞİRKET GÖZALTI PAZARINDA İŞLEM GÖRÜYOR?

- Hisse senetleri borsada işlem gören şirketler ve/veya hisse senetleri işlemleri ile ilgili olarak olağandışı durumların ortaya çıkması,

- Hisse senetleri borsada işlem gören şirketler tarafından kamunun zamanında, tam ve sürekli olarak aydınlatılmasında ve mevcut düzenlemelere uyum konusuna gerekli özenin gösterilmemesi,

- Yatırımcıların haklarının korunması ve kamu yararı gereği hisse senetlerinin borsa kotundan ve/veya işlem gördüğü pazardan geçici ya da sürekli çıkarılması sonucunu doğurabilecek gelişmelerin oluşması durumunda şirket Gözaltı Pazarında işlem görüyor.

Bank Asya Hisseleri Yine Kapandı ve Gözaltı Pazarına Alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bank Asya Hisseleri Yine Kapandı ve Gözaltı Pazarına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • erkan: bu kadar göstere göstere bankanın batması için uğraşan bir ülke varmıdır yazıklar olsun bırakın rezilliğinizle kalın artık uğraşmayın. . . 27 12 Yanıtla
  • Bülent: bu ülkede değerli olman için hırsız olman lazım , sözde dünya lideri ükesinde banka batırmaya çalışarak , gerrçekte ne kadar , memleket sevdalısı olduğunu gösteriyor . Allah'ım sen zalimlerin, tuzak kuranların, kumpas hazırlayanlarının ıslahları mümkünse ıslah eyle , yok eğer değilse, bildiğin gibi yap onları. . 30 8 Yanıtla
  • @ bahadir: Tabi ya o kadar kolaydı tırları durdurup MİT görevlilerini tekmelemk, o kadar kolaydı kendi devletine savaş açmak. O kadar kolaydı hükümeti devirmeye çalışmak !Kavgada yumruk sayılmazmış; devirmediğiniz hükümetin yumruklarıyla ağlaşıp durmayın karı gibi. . 10 27 Yanıtla TOPUZ: İki Emniyet Müdürü ile dört Komiserin Hükümet devirebileceğine inan geri zekalılar da kendince yorum yapıyor. 0 0 @ bahadir: Hükümeti devirebileceğine inanan gerizekalılar. Evet siz busunuz işte çakma mehdinin şakirtleri 0 0 bülent: paralel safsatasıyla kandırılan YIĞINLAR , yazık size , bu kadar iftiraya ve yalan niye inanırsınız . . 0 0
  • YORUMCU: HERKES ETTİĞİNİ BULUR. . BOŞUNA AĞLAMAYIN. . . 11 19 Yanıtla Erdal: ŞEHRİZAR konutlarında birisini satıp Bank Asya ya yatırsınlar:) 0 0
  • AYHAN DENİZHAN: BU DANDİK BORSA İÇİN DÜNYAYA REZİL OLMUŞUZ UMRUNDA DEĞİL, MEMLEKET YANSA UMRUNDA DEĞİL PARALELDE, PARALEL. YAKINDA KAFAYI YERSE ŞAŞIRMAYIN. İNADINA BANKASYA. BANKASYA HAVUZUN DEĞİL TÜRK HALKININ MALI. 23 4 Yanıtla Misafir: biz halk bankasını Rıza Zarab ın paralarını aklayan banka olarak biliyorduk ama. . . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı
    12:39 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi. Bayraktar, maden denetimlerini artırdıklarını ve 2023'te 8 bin 828 denetim yapıldığını belirtti. Ayrıca, madencilerin çalışma şartlarının iyileştirildiğini ve maaşlarının asgari ücretin iki katı olduğunu ifade etti. Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlık hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı
    12:34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenlere yönelik yapılan denetimlerin artırıldığını belirterek, bu yıl 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Bayraktar, madenlerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan organizasyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlığını sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin maden ihracatının her geçen gün arttığını ve madencilik sektörünün Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını ifade etti.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi
    12:33 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, siyasi, iktisadi ve birçok alanda gerçekleştirilebilecek stratejik ortaklıkları değerlendirdiklerini bildirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmenin muhtelif yollarını ele aldıklarını vurgulayan Bolat, somut adımlar atma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla bal üreticilerine arı kovanı hibe ederken, kadınlara da ekipman desteği sağlıyor.

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.

  • Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti
    12:15 Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Hanımeli Pazarı'nı ziyaret ederek çalışma mesaisine başladı. Başkan Akbıyık, pazar yerindeki stantları gezerken bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

  • Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı
    12:12 Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı

    Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarım alanlarının hastalık ve zararlılara karşı kontrol edilmesi amacıyla il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından bir dizi çalışma gerçekleştirildi. Şefaatli İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı birimi personellerinin katılımıyla Çekerek ilçesinde bulunan hububat ekili arazilerde detaylı kontroller yapıldı. Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde hububat yaprak hastalıklarının görüldüğü tespit edildi ve bu bölgelerden numuneler alındı. Üreticilere, arazilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri olan alanları belirleyip ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti
    12:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti

    Mersin'in farklı dünya görüşü ve farklı yaşam biçiminden insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin toplumun her kesimine cevap vermek zorunda olduğunu belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor
    12:06 Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ikamet eden bal üreticilerine bin 398 adet arı kovanı hibe etti. Kadınlara da 29 hamur karma makinesi, ceviz makinesi ve salça makinesi desteği verildi.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.

  • Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı
    11:44 Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı

    Türkiye'de hayat pahalılığının artmasıyla birlikte dışarda yemek yemek zorlaştı. Fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar restoranlara gitmeme kararı aldı. Porsiyonların küçülmesi fiyatları düşürmedi. Vatandaşlar sosyal medyada başlattıkları #boykot hareketiyle tepkilerini gösterdi.


Advertisement