Bank Asya Yönetiminin TMSF'ye Devri - Son Dakika
Güncel

Bank Asya Yönetiminin TMSF'ye Devri

Bağımsız İzmir Milletvekili Günay: "Ekonominin kurumlarına siyasi müdahaleler hiçbir zaman yarar getirmemiştir"

05.02.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrini, "Ekonominin kurumlarına siyasi müdahaleler hiçbir zaman yarar getirmemiştir" şeklinde değerlendirdi.

Günay, HERITAGE 2015 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansları'nın açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrinin Türkiye ekonomisi ve hukuku için son derece kaygı verici bir tutum olduğunu aktaran Günay, ekonominin kurumlarına siyasi müdahalelerin hiçbir zaman yarar getirmediğini söyledi.

Bunun "hukuki dayanağı, ekonomik, ciddi gerekçesi olmayan bir karar" olduğunu savunan Günay, "Siyasetin, hasımlığı bu noktaya vardırmış olması ülkenin demokrasisi açısından çok kaygı verici. Umarım başka kötü gelişmeler yaşamayız" dedi.

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, bir soru üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde bulunan "İç Güvenlik Paketi"nin görüşmelerinin ertelendiğini hatırlatarak, "İç Güvenlik Paketi'nde bazı insanların 'evet' diyebileceği birtakım cezalandırmalar var ama hiç kimsenin katiyen 'evet' diyemeyeceği, yargı kararı olmaksızın infaza dönüşen düzenlemeler var. Bu, tamamen hükümetin kendine olan güvensizliğini ifade ettiği bir paket. Umarım bu geri alma uzun süreli olur. Haftaya gelirse Meclis'te ülke düzeyinde ciddi tartışmalar olacaktır" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bank Asya Yönetiminin TMSF'ye Devri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement