Banka Cüzdanını Emanet Ettiği Esnaf, Poşetli Dede'yi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Banka Cüzdanını Emanet Ettiği Esnaf, Poşetli Dede'yi Anlattı

Banka Cüzdanını Emanet Ettiği Esnaf, Poşetli Dede\'yi Anlattı

Konya'da dilenerek hayatını kazanan 'Poşetli Dede' lakaplı Mehmet Keleş'in bankaya para yatırmaya giderken sakallarını ayakkabı boyasıyla boyadığı ortaya çıktı.

02.10.2014 14:37  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve "poşetli dede" olarak tanınan Mehmet Keleş'in, banka ve nüfus cüzdanını emanet bıraktığı esnaf F.Ş, bu emanetleri polise kendilerinin teslim ettiğini söyledi.

Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden ve isminin Mehmet Keleş olduğu belirlenen kişinin, banka ve nüfus cüzdanını emanet ettiği esnaf F.Ş, AA muhabirine konuştu. Karatay ilçesinde iş yeri bulunan F.Ş, 1978 yılında tanıştıkları Keleş'in, barınacak yeri olmadığı için sokaklarda yaşadığını söyledi.

"SAKALLARINI AYAKKABI BOYASI İLE BOYARDI"

Keleş'in 2 bankaya ait hesap ve nüfus cüzdanını sürekli kendilerine emanet ettiğini belirten F.Ş, "Akli dengesi yerindeydi, hesabını da çok iyi yapardı. Bankaya gitmek için elbiselerini değiştiren Mehmet amca, tanınmamak için sakallarını ayakkabı boyası ile boyardı. Bu olaya birçok kez tanık olduk" dedi.

Bazı kişilerin ondan sürekli kendisi için dua etmesini istediklerini ifade eden F.Ş, "Çoğu kişi Mehmet amcanın ermiş olduğunu düşünerek yanına gelip para verir, dua etmesini isterdi. Mehmet amca da bu yaşananları gülerek anlatırdı. Eskiden bazı iş yerlerinin gece bekçiliğini yapar, depolarda yatardı. Son zamanlarda otogarda yaşıyordu. Hatta oradaki bir simitçi ile de anlaşmış. Herkes Mehmet amcaya simit almak istiyormuş. O da günde 50-60 simit yiyemeyeceği için simitçiden parasını alırmış" diye konuştu.

"BİRİKTİRDİĞİ PARALARIN BİR KURUŞUNU BİLE HARCAMAZDI"

Mehmet Keleş'in dilencilik yaptığını, ancak topladığı paraların tek bir kuruşunu bile harcamadığını anlatan F.Ş. şunları kaydetti: "Üzerinde 100 liradan fazla para taşımaz, bir kuruşunu bile harcamazdı. Topladıkları 100 lirayı bulunca hemen paralarını biriktirdiği esnaftan birinin yanına gider ve oraya bırakırdı. Biriken para 20 bin liraya ulaştığında da götürüp bankaya yatırırdı. Parasını bıraktıklarından biri, notere götürdüğü Mehmet amcayı, 'Seni iş yerime ortak yapacağım' diyerek dolandırmaya çalışmış. Tabi Mehmet amca da bunu fark ederek hemen o kişiden uzaklaşmış. Bizim bildiğimiz, yaklaşık 50 bin lirası alınmış. Mehmet amca çok uğraştı ancak parasını alamadı. Tabii polise de gidemedi."

"GÜNDEMİ İYİ TAKİP EDERDİ"

Keleş'in, kendisine "poşetli dede" denilmesine sebep olan o poşetler ile gazete kağıtlarını vücudunu sıcak tuttuğu için bağladığını dile getiren F.Ş, şöyle devam etti: "Gazete kağıtlarını ve poşetleri sürekli üzerine sarardı. Çünkü bunlar onu sıcak tutuyordu. Yardımseverler ona yeni elbiseler verirdi. O ise kendisine verilen bu elbiseyi hemen yırtardı. Yırttığı yerlere ip bağlardı. Hatta o ipleri alıp, kaynatıp, şifa diye suyunu içenler bile vardı. Mehmet amca çok akıllı bir adamdı. Anlattıkları hep ezberdi ama insanları etkilemeyi biliyordu. Atomu anlatırdı mesela. O anlatırken sözünü kestiğimde devam edemez, tekrar başa dönerdi. Yani o da ezberdi. Gündemi iyi takip eder, okumayı severdi. Konya'da ne olup bitiyor hepsini bilirdi."

"ONUN DİLENCİLİK YAPMASI BİR HASTALIKTI"

F.Ş, Keleş'in ölüm haberini alır almaz kimlik ve banka cüzdanlarını polise teslim ettiklerini belirterek, şunları anlattı: "Cesedin teşhisi için morga çağrıldık. Yakınları ile cesedi teşhis ettik. Mehmet amcanın durumu çok kötüydü. Tanınacak vaziyette değildi. Sürekli gördüğüm için parmak yapısından tanıdım. Zaten polis de parmak izinden kimliğine ulaşmış. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifademiz alındı. İfademizde de Keleş'in dilencilik yaptığını söyledik. Onun dilencilik yapması bir hastalıktı. Toplama hastalığı gibi bir şey vardı. Sorardık 'bu kadar parayı ne yapacaksın' diye, 'belki yurt yaptırırım' derdi. Ama biz de biliyorduk yaptırmayacağını. Parayı çok severdi."

Beş gün önce, Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü, Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Konya Otogarı'nda manevra yaparken, sokaklarda yaşamını sürdüren ve "poşetli dede" olarak tanınan kişiye çarparak, olay yerinde ölümüne neden olmuştu.

Polise, ölen kişinin ablası Zeynep Yar (85) ile kız kardeşlerinin çocukları Hüseyin Yar, Sevim Arslan (55) ve Hatice Erdağ'ın (57) başvurusu üzerine, cenazenin Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş'e ait olduğu belirlenmişti.

Keleş'in cenazesi Çorum'da toprağa verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Banka Cüzdanını Emanet Ettiği Esnaf, Poşetli Dede'yi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • İYİ Kİ: bu adamı tanırım aynı zamanda iyi akpliydi, konuştuğu insanlara akp yi överdi, sonradan duyduk tabi parasını aldığı insanlara enayi dermiş, şaşırmadık tabi :))))) 17 10 Yanıtla
  • POŞETLİ DEDELER: YETER YA BAŞKA KONUMU KALMADI. TÜRKİYE'DE BİNLERCE POŞETLİ DEDELER VAR. HABİRE PARA VERİYORUZ. AKLI OLAN ARTIK DİLENCİLERE PARA VERİLMESSİN. İHTİYAÇ SAHİBİ OLANLAR ARAŞTIRILARAK VERİLSİN. BENCE EN MANTIKLISI BU. 20 2 Yanıtla
  • hüseyin: para işi gerçekten şeytan işi lan ahın gitmiş vahın kalmış yaşlılık maaşı neyine yetmiyor insanın gözünü toprak doyurur derlerya doğru 14 2 Yanıtla
  • poşetci: marifetmiş gibi dilenciliğini anlatıyorlar, faydasızın birisiymiş işte öbür tarafta o paraları harcadırlar ona poşetleride ne yaparlar artık bilmem, dünya bi dilenciden daha temizlendi en güzel haber bu olması lazım, dilencilere para vermeyin enayi durumuna düşmeyin. . . . 11 4 Yanıtla
  • ddd: adam öldü ya arkasından ne yalan senaryolar üretiliyor vay be. 8 2 Yanıtla
  • MERDO: CAHİL HALKIMIZ HAYIR YAPIYORUM DİYE BU PİSKOPATI ZENGİN ETMİŞLER. 1 0 Yanıtla

Advertisement