Bankacılık Hackathon'u Hack-Ing Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Bankacılık Hackathon'u Hack-Ing Başladı

Bankacılık Hackathon\'u Hack-Ing Başladı

ING Bank’ın düzenlediği bankacılık hackathon’u “Hack-ING” başladı.

01.11.2014 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Yeni nesil bankacılık stratejisiyle geleneksel bankacılığın kurallarını teknoloji ve inovasyonla değiştirmeyi hedefleyen ING Bank, bankacılık alanındaki teknolojik fikir ve projeleri desteklemek amacıyla düzenlediği bankacılık hackathon "Hack-ING" başladı. Bireysel veya takım olarak başvuruda bulunan yaklaşık 159 yazılımcı kesintisiz olarak 45,5 saat sürecek olan Hack-ING'de günlük bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak projeler geliştirecekler.


02 Kasım 2014, Pazar akşamı tamamlanacak olan hackathon kapsamında katılımcılar; internet bankacılığını geliştirmek, alternatif kişisel finans çözümleri/ sistemleri üretmek, alternatif mobil ödeme çözümü icat etmek, daha fonksiyonel bir ATM ara yüzü geliştirmek gibi bankacılıkla ilgili dijital konularda sıfırdan proje üretecek.


Hack-ING kapsamında dijital dünyanın yakından tanıdığı isimler de konuşmacı olarak yer alacak. Amazon Kıdemli Yazılım Geliştirme Mühendisi Bilgem Çakır, Codeship Kurucu Ortak&CTO Florian Motlik, GitHup Kurumsal Destek Uzmanı Mike Adolphs, Paraşüt Kurucu Ortak ve CEO'su Sean Yu etkinlikte yapacakları konuşmalarının yanı sıra, yarışma jürisinde de yer alacaklar.


Ayrıca ING Bank Operasyon ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu "ING Bank olarak, bankacılık alanında geliştirilecek her türlü teknolojik fikir ve projenin destekçisiyiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bankacılık Hackathon'u Hack-Ing Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement