Bankada Yaşanan Dehşet Anlarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bankada Yaşanan Dehşet Anlarını Anlattı

Bankada Yaşanan Dehşet Anlarını Anlattı

İzmir'in Çiğli İlçesi'de, 20 bin TL'lik kredi başvurusuna olumsuz yanıt alınca cinnet getiren, balta ile şubeyi basıp camları kıran ve içeridekileri rehin aldıktan sonra polis tarafından etkisiz hale getirilen E.D. ile iki oğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

28.06.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli İlçesi'de, 20 bin TL'lik kredi başvurusuna olumsuz yanıt alınca cinnet getiren, balta ile şubeyi basıp camları kıran ve içeridekileri rehin aldıktan sonra polis tarafından etkisiz hale getirilen E.D. ile iki oğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Küçük kızı Y.D. ile bir başına kalan Nesibe D., korku dolu anları DHA'ya anlattı. Eşinin bankaya giderken yanında balta götürdüğünden haberi olmadığını kaydeden Nesibe D., Ev ve dükkan kirasını ödemek ve çevreye olan borcumuzu kapatmak için kredi çekmek üzere bankaya gittik. Toplamda 50 bin TL'ye yakın borcumuz var. Eşimin yanında balta varmış, ben görmedim keşke görseydim, onu bir şekilde engellerdim diye konuştu. Kirada oturduğu evin suyunun da kesik olduğunu belirten Nesibe D., çaresiz kaldığını dile getirdi.

Çiğli İlçesi'ndeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bir bankanın, 20 bin TL'lik kredi isteğini geri çevirmesine öfkelenen E.D. (44), eşi Nesibe D. (43), oğulları G.D. (24) ile M.D. (17) ve kızı Y.D.'yi (4) de yanına alıp, balta ve bıçakla geçen perşembe sabah saatlerinde banka şubesini bastı. Çiğli'de kışları balık, yazları ise karpuz satan E.D., özel güvenlik görevlisini iki oğluyla etkisiz hale getirip müşteri ve çalışanları rehin aldı. Polis ekibinin uyarılarına rağmen E.D., polisin ikna çabalarının ardından ilk olarak birisi müşteri diğeri de banka görevlisi olmak üzere hamile iki kadını serbest bıraktı.

BABA VE İKİ OĞLU TUTUKLANDI

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve pişman olduğunu belirten E.D. ile çocukları G.D. ve M.D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AİLE DRAMI YÜREK BURKTU

Eşiyle 18 yaşındayken evlendiğini kaydeden Nesibe D., kızı Y.D. ile bir başına kaldığını kaydetti. Olay günü yaşadıklarını DHA'ya anlatan Nesibe D., Ev ve dükkan kirasını ödemek, evrakları eksik olduğu için trafikten men edilen aracımızın evraklarını tamamlamak ve çevreye olan borcumuzu kapatmak için kredi çekmek üzere bankaya gittik. Toplamda 50 bin TL'ye yakın borcumuz var. Eşim veresiye mal aldığı için pahalı alıyordu. Ancak satarken ucuza satmak zorunda kalıyordu, çünkü diğerleri peşin parayla ucuz alıp ucuz satıyordu. Biz normalde balık satıp, evlere servis yaparak geçimimizi sağlıyorduk. Daha önce 5 bin TL kredi aldık bankadan, ama o borçlarımızı kapatmaya yetmedi. O parayla anca dükkanda genel tadilat yaptırabildik. Biz o gün bankaya giderken de soygun ya da başka bir şeyi düşünmedik. Eşimin elinde poşet vardı, içinde kilim olduğunu düşündüm, ailecek evden çıktık bankadan sonra gider bir yerde oturur hava alırız diye düşündüm. Böyle bir şey yaşanacağı hiç aklıma gelmedi. Eşimin yanında balta varmış, ben görmedim keşke görseydim, onu bir şekilde engellerdim. Banka görevlisi kredi verilemeyeceğini söyleyince eşim çılgına döndü. Elindeki poşetten baltayı çıkarttı. Bana 'Sen karışma' diye bağırdı. Bankanın özel güvenlik görevlisi de tabancasını çıkartıp havaya ateş edince de çok korktum ve hiç bir şey yapamadım, donup kaldım. Sonra polisler gelip kızımla beni polis merkezine götürdü. Daha sonra da serbest kaldım. Eşim ve iki oğlum tutuklandı, borçlar aldı başını gidiyor, bu kadar borcumuz olmasa kendi yağımızda kavruluyorduk. Ama dükkan açınca çok borçlandık. Benim eşim çok çalışkan biri, yeni evlendiğimizde sıfır araba bile almıştı. Ama insanlar, sahtekarlık yapa yapa eşimi mahvetti. Bunalıma sokup bu dereceye getirdiler dedi.

KİRA OLAN EVİN SUYU DA KESİK

Su faturasını ödeyemedikleri için biriken borç nedeniyle evin suyunun kesildiğini işlerinin ters gitmesi nedeniyle kirayı da uzun süredir yatıramadıklarını aktaran Nesibe D., şunları söyledi; Kirada oturuyoruz ve uzun süredir kirayı ödeyemiyoruz. Kapı ne zaman çalsa, evden çıkartılacağız diye korkuyorum. Ben kimden ne isteyeyim, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum. Dükkan kapalı, eğer devredebilirsem devredeceğim, ya da içindekileri satacağım. Açıkçası ne yapacağımı da bilmiyorum. Evimizin suyu da kesik bin 500 TL'lik su borcu nedeniyle sular kesildi. Minik kızıyla çaresiz kaldığını belirten Nesibe D., ne eşinin ne de çocuklarının böyle bir olaya karışacak kişiler olmadığını, yaşananlar nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bankada Yaşanan Dehşet Anlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmetçelik: akbank kredimi veriri kardeşim yanlış bankaya gitmişsin 0 0 Yanıtla

Advertisement