Bankalarda Yönetici Sayısı Artıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bankalarda Yönetici Sayısı Artıyor

Bankalarda Yönetici Sayısı Artıyor

Bankalar Arasındaki Rekabet Toplam Aktifler, Krediler, Mevduat Hacmi, Kredi Kartları, Şube ve Personel Sayıları Gibi Bankacılık Alanlarının Yanı Sıra Üst Yönetim Kadrolarının Sayısına da Yansıdı.

18.08.2008 01:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BANKALAR arasındaki rekabet toplam aktifler, krediler, mevduat hacmi, kredi kartları, şube ve personel sayıları gibi bankacılık alanlarının yanı sıra üst yönetim kadrolarının sayısına da yansıdı.

Geçmiş yıllarda tek haneli rakamlarla ifade edilen bankalardaki üst yönetim kadroları günümüzde birçok bankada çift haneli sayılara ulaştı. 2008 itibariyle genel müdür yardımcısı (GMY) sayısında en büyük artış Oyakbank’ı satın alan Hollanda merkezli ING Group’un bankası ING Bank’ta gerçekleşti. Akbank,Yapı Kredi, Garanti, Finansbank, Fortis Türkiye GMY sayısının en yüksek olduğu bankalar arasında bulunuyor. ING Bank 2’si uluslararası gruptan olmak üzere 2008’de toplam 11 yeni genel müdür yardımcısı kadrosu tahsis ederek bu kadrolara atamalar yaparken, ING Bank, sayısı 19’a ulaşan genel müdür yardımcısı ile Türkiye’de bankacılık sektörünün en fazla üyesi olan üst yönetim kadrosunu oluşturmuş oldu. ING Bank’tan konuyla ilgili verilen bilgide, 2007’de bu sayının 11 olduğu ve 2008’le birlikte bankanın büyüme hedefleri doğrultusunda, GMY sayısında da artışın olduğu kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bankalarda Yönetici Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement