Bankalardan Vatandaşa Artı Para Vurgunu - Son Dakika
Ekonomi

Bankalardan Vatandaşa Artı Para Vurgunu

Bankalardan Vatandaşa Artı Para Vurgunu

Kredisini ödeyen vatandaşın artı para hesabını kapatan banka daha sonra 1 kuruşluk borç çıkardı.

14.07.2015 09:42  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borç için 71 lira 55 kuruş masraf yapan banka, bunu da hesap sahibinden istedi…

BORCUNU ÖDEDİ AMA KURTULAMADI

Banka kredisi kullanan milyonlarca vatandaş yüklü ihtarname borcu, hatta haciz şokuyla karşı karşıya kalabilir. Bankaların can yakan artı para oyununun son kurbanı Ankara'da yaşayan Murat Rumevleklioğlu oldu. Bankadan kredi kullanan bu tüketici, vade sonunda borcunun tamamını ödeyip krediden kurtuldu.

1 KURUŞLUK BORCA 71 KURUŞLUK İHTARNAME

Ancak banka, bir süre sonra noter aracılığıyla bir ihtarname gönderip 0.01 TL, yani 1 kuruşluk borcun 7 gün içerisinde ödenmesini istedi. Vatandaş 1 kuruşluk sürpriz borcun şaşkınlığını yaşarken, 71 lira 55 kuruşluk noterden gönderilmiş ihtarname masrafının da kendisinden istendiğini görünce adeta şoke oldu.

İCRA İLE TEHDİT ETTİLER

Bankadan tüketiciye gönderilen ihtarnamede 71.55 TL masrafın 7 gün içerisinde ödenmemesi halinde, temerrüt faizi işletileceği, ayrıca Banka Muamele Vergisi ve oluşacak diğer tüm masraflar eklenerek kanuni takibe geçileceği, yani icraya verileceği uyarısı yapıldı.
1 kuruşluk alacağı bildirmek için 71.55 lira masraf yapmaktan kaçınmayan banka, alacağını tahsil etmek için gerekirse müşterisinin tüm teminatlarıyla ilgili kanuni işlem başlatacağı ihtarında da bulundu.

1 KURUŞ BORCUN NEDENİ

Bankalar kredi kullandırdıkları müşterilerine 0.01 TL'lik "ek hesap" ya da "ticari artı para" hesabı açıyor. Müşteri, kredide sorun yaşamamak için bankaların uzattığı kredi sözleşmesini okuyamadan imzalamak zorunda kalıyor. 1 kuruşluk ek hesabının olduğunu bilmeyen vatandaş ya da şirketler, kredi borcunu ödediğinde tüm borçtan kurtulduğunu sanıyor.
Oysa bankalar müşteriyi portföyde tutmak için 1 kuruşluk hesabı kapatmıyor. Banka daha sonra 1 kuruşu tahsil etmek için notere koşuyor ve 70-80 liralık ilave masraf çıkarıyor. (Kaynaka:Sözcü)

Son Dakika Ekonomi Bankalardan Vatandaşa Artı Para Vurgunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • kenan: burası akp cumhuriyeti burda hersey mubah.daha iyi günler ekmek bulamıcaz ekmek 4 milyon suriyeli bugday ambarlarını bitirdi 3 4 Yanıtla
  • ReisRTE.çengelköy: BUNU YAPAN BANKAYI TEŞHİR EDİN NİYE ADINI GİZLİYORSUNUZ 5 0 Yanıtla
  • akpyenibirbaslangic: ekmek kuyrugunda beklerken daha mi eglenceliydi gencler 0 5 Yanıtla
  • tahtm.: AKPbank yapıyor bu oyunu. 4 1 Yanıtla
  • Bugra: O bankanında adını yazsaydınız ya herkes bilinçlenseydi hesabını kapatsaydı 4 0 Yanıtla
  • sozcuyse kesin yalandir: hangi banka isim verilsin 3 1 Yanıtla
  • coco: devlet el atsa ya kendi vatandaşını soydurmasa 4 0 Yanıtla
  • Fatih: Bunu yapan hangi banka veya bankalar onuda yazında bilelim. 3 0 Yanıtla
  • AHMET DALBUDAK: Bütün bankalarda farklı farklı buna benzer uygulama var. Kredi ve ek hesabını kapatmayacaksın. İptal ettireceksin. Hatta gördüğüm lüzum üzerine kredi kartımın ve ek hesabımın iptal edilmesi diye dilekçe yazacaksın iki nüsha olsun, ıslak imza ile teslim edip, elden teslim aldım diye üzerine de yazdıracaksın oldu bitti. 2 1 Yanıtla
  • Osman: Herşeyi gariban Suriyelilerden bilmek ne kadar acınılacak bir durum 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement