Banvit, Takımın Başına Saso Filipovski'yi Getirdi - Son Dakika
Spor

Banvit, Takımın Başına Saso Filipovski'yi Getirdi

Banvit, Takımın Başına Saso Filipovski\'yi Getirdi

Banvit, geçtiğimiz sezon Polonya Basketbol Ligi takımlarından Stelmet Zielona Gora’nun başantrenörlüğünü yapan Saso Filipovski ile anlaştı.

27.07.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Banvit, geçtiğimiz sezon Polonya Basketbol Ligi takımlarından Stelmet Zielona Gora'nun başantrenörlüğünü yapan Saso Filipovski ile anlaştı.

Konuyla ilgili Banvit'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1974 tarihinde Polonya'da doğan Saso Filipovski antrenörlük hayatına 1998 yılında Union Olimpija Ljubljana'da yardımcı antrenör olarak başladı. 5 sezon yardımcı antrenör olarak görev aldığı kulüpte 2003 yılında baş antrenörlüğe getirilen Saso Filiovski 3 sezon boyunca takımı çalıştırdı. 2003-2004 sezonunda Union Olimpija Ljubljana takımı ile Slovenya Süper Kupası'nı kazanan Filipovski ayrıca 2004-2005 sezonunda Slovenya Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak bitirdi. 2006-2007 sezonunun başında Polonya Basketbol Ligi takımlarından Turow Zgorzelec takımının başına geçen Filipovski üç sezon boyunca bu takımı yönetti. Turow takımı ile beraber başarılar yakalayan Sloven koç, 2011-2012 sezonunda antrenörlük hayatına başladığı Union Olimpija Ljubljana'ya başantrenör olarak geri geldi. Union Olimpija Ljubljana ile Slovenya Kupası'nı üst üste 2 kez kazanan Filipovski 2014-2015 sezonunda Polonya Basketbol Ligi takımlarından Stelmet Zielona Gora'nın başına geçti. Stelmet Zieolana Gora takımı ile beraber 2 sezon geçiren Filipovski üst üste iki kez Polonya Ligi şampiyonluğu, bir kez Polonya Kupası şampiyonluğu ve bir kez de Polonya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Kariyerinde 5 kez Slovenya Ligi şampiyonluğu, 9 kez Slovenya Kupası şampiyonluğu, 1 Adriyatik Ligi şampiyonluğu, 1 Slovenya Süper Kupası şampiyonluğu, 2 Polonya Ligi şampiyonluğu, 1 Polonya Kupası şampiyonluğu ve 1 kez de Polonya Süper Kupası şampiyonluğu bulunan Saso Filipovski'ye Banvit'e hoş geldin diyor; birlikte nice başarılar ve zaferlerle dolu yıllar diliyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Banvit, Takımın Başına Saso Filipovski'yi Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement