Banyoda Beyin Kanaması Geçirip Ölen Memur Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Banyoda Beyin Kanaması Geçirip Ölen Memur Toprağa Verildi

Banyoda Beyin Kanaması Geçirip Ölen Memur Toprağa Verildi

Kastamonu'da, kaldırıldığı hastanede 'beyin kanaması' teşhisi konulan ve iddiaya göre gecikmeli sevk edildiği Çorum'daki özel hastanede beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Ahmet Kavuklu, 6 gün sonra yaşamını yitirdi.

13.02.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, kaldırıldığı hastanede 'beyin kanaması' teşhisi konulan ve iddiaya göre gecikmeli sevk edildiği Çorum'daki özel hastanede beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Ahmet Kavuklu, 6 gün sonra yaşamını yitirdi. Kavuklu'nun cenazesi, bugün Kastamonu'da toprağa verildi.

Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda memur olan Ahmet Kavuklu, annesi ve 7 yaşındaki oğlu Batuhan ile yaşadığı evde geçen hafta cuma günü banyo yaparken bayıldı. Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu, Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kavuklu'ya 'beyin kanaması' teşhisi konuldu. Kentteki hastanelerde anjiyo ünitesi bulunmaması nedeniyle başka bir kente sevkine karar verilen Kavuklu, uygun hastane aranması  nedeniyle yaklaşık 3.5 saat sonra Çorum'daki özel hastaneye sevk edildi. Aynı gün hastanede beyin ölümü gerçekleşen Kavuklu, dün yaşamını yitirdi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Ahmet Kavuklu'nun cenazesi bugün Kastamonu'ya getirildi. Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'ndeki cenaze namazına Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Ak Parti'li Tahsin Babaş, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ve yakınları katıldı. Kavuklu'nun cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazından sonra Gümüşlüce Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ahmet Kavuklu'nun eniştesi Metin Kaya, kayınbiraderinin yaklaşık 3.5 saat hastanede bekletildiğini ileri sürdü. Konuyla ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunduklarını belirten Kaya, savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Oğlunun mezarı başından uzun süre ayrılmayan Fikriye Kavuklu ise "Öleceğini rüyamda görmüştüm. Sonunda babanın yanında toprağa verdim" seni diyerek ağladı.

MÜFETTİŞ İNCELEYECEK

İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ise ailenin BİMER'e şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını, Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen müfettişin önümüzdeki hafta gelerek konuyu inceleyeceğini söyledi. Hastanın sevk kararı üzerine Çorum'daki hastanenin 15 dakikada bulunduğunu, ancak hastanın hemen sevkinin yapılamadığını belirten Öztürk, "Soruşturma boyutunda olduğu için ne kadarlık bir gecikme olduğunu söylemem doğru olmaz. Ama orada bir problem var. Müfettiş de onun için gelecek. Hastane 15 dakikada bulunmuş. Ama hemen çıkartamamışlar hastayı" dedi. - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Banyoda Beyin Kanaması Geçirip Ölen Memur Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement