Bar Sahibini Öldürenlere Ceza Yağdı - Son Dakika
Güncel

Bar Sahibini Öldürenlere Ceza Yağdı

Bar Sahibini Öldürenlere Ceza Yağdı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 2013 yılı Eylül ayında, bar işletmecisi 31 yaşındaki Erkan Kaya'yı sokak ortasında sopalarla dövdükten sonra bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan sanıklardan Gökhan E. ömür boyu, 3 sanık 15'er yıl, 3 sanık da 10'ar ay hapis cezalarına çarptırıldı.

05.03.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 2013 yılı Eylül ayında, bar işletmecisi 31 yaşındaki Erkan Kaya'yı sokak ortasında sopalarla dövdükten sonra bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan sanıklardan Gökhan E. ömür boyu, 3 sanık 15'er yıl, 3 sanık da 10'ar ay hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme hyeti, 4 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Davaya konu olay, 166 Sokak 2 numara önünde meydana geldi. Üniversite öğrencilerinin uğrak yeri Küçük Park'ta bar işleten Erkan Kaya, işyerini kapattıktan sonra sokak üzerindeki bir arkadaşını ziyarete gitti. Kaya'nın arkasından apartamana giren ve gittiği daireden onu dışarıya çıkartan bir grup, tekme ve yumruklarla saldırdı. Sokak ortasında da aynı kişilerin saldırısına uğrayan, başı gevrek evinin buzdolabı kapısına defalarca vurulan ve bıçaklanan Kaya, kanlar içerisinde yere yığıldı. Saldırganlar, kendilerini bekleyen iki otomobille olay yerinden kaçtı.

Olay tarihinden yaklaşık 1.5 yıl önce yaşamını Betül Kaya ile birleştiren ve baba olmanın heyecanını yaşayan Erkan Kaya, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Otopside Kaya'nın göğsüne isabet eden bıçak darbesiyle öldüğü belirlendi.

Cinayetle ilgili yapılan soruşturmada, Serdar G.'nin eğlenmek için gittiği barda, öldürülen Erkan Kaya'dan dayak yediği, olayı kaza yaptığını söyleyerek saklamak istemesine rağmen, dövüldüğü yönünde söylentilerin çıkması üzerine, intikam almak için bu olayı planladığı belirlendi. Serdar G.'nin olay günü de akrabalarıyla gittiği eğlence mekanının yakınlarında Erkan Kaya'yı evden dışarıya çıkarıp dövdükleri, zanlılardan birisinin de bu sırada bıçakla yaraladığı saptandı.

Olay anına ait güvenlik kamerası kayıtlarında, sanıkların araçlarıyla Erkan Kaya'yı beklemeleri, ardından sokak ortasında ona sopalarla ve taburelerle saldırmaları ile sonrasında kaçmaları yer aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekiplerinin cinayete karıştıklarını belirleyerek yakaladığı 11 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

İzmir 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Serdar G., Sidar G., Gökhan E., Süleyman Y. ve tutuksuz sanık Mehmet Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Son sözleri sorulan sanıklar, bir diyeceklerinin olmadığını söyledi. Hakim Ömer Faruk Ceylan başkanlığındaki mahkeme heyeti, kamera görüntülerinde olayda bıçağı kullandığı tespit edilen sanık Gökhan E.'ye müebbet, öldürme eylemine katıldıkları belirlenen Serdar G., Sidar G. ve Süleyman Y.'ye 15'er yıl, maktule yumrukla vurdukları saptanan İhsan T., Feyzullah A. ve Ercan Y.'ye 10'ar ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Mehmet E., Mehmet G. Mehmet Y. ve Mazlum G. ise beraat etti.

Mahkeme heyeti, kamera görüntülerine göre, olayda ihmalleri bulunduğu belirlenen 4 polis memuru hakkında da 'görevi ihmal' suçundan Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bar Sahibini Öldürenlere Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement