Baraj Kapakları Açılınca Kuşcenneti Milli Parkı Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Baraj Kapakları Açılınca Kuşcenneti Milli Parkı Sular Altında Kaldı

Baraj Kapakları Açılınca Kuşcenneti Milli Parkı Sular Altında Kaldı

Balıkesir'in Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırlarında yer alan Kuşcenneti Milli Parkı'nın bazı bölümleri ile Kuşcenneti Mahallesi'ndeki evler, Manyas Barajı kapaklarının açılması nedeniyle sular altında kaldı.

17.04.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırlarında yer alan Kuşcenneti Milli Parkı'nın bazı bölümleri ile Kuşcenneti Mahallesi'ndeki evler, Manyas Barajı kapaklarının açılması nedeniyle sular altında kaldı.

Manyas Barajı'ndaki su miktarının artması üzerine baraj kapakları açılarak su tahliyesine başlandı. Tahliye ile birlikte Manyas Gölü kıyısında bulunan Bandırma'ya bağlı Kuşcenneti Mahallesi'ndeki evler ve iş yerlerini su bastı. Su seviyesinin yükselmesinin ardından mahallede bulunan balıkçılar teknelerinin gölün karşı kıyısına taşımak zorunda kaldı. Su seviyesinin yükselmesinin ardından göle kıyısı bulunan arazileri de su bastı. Arazilerdeki hasar tespit çalışmalarının seviyesinin düşmesinin ardından yapılacağı bildirildi.

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez yaptığı açıklamada, Manyas Barajı kapaklarının açılmasının ardından göle kıyısı bulunan tarım arazilerinin sular altında kaldığını söyledi. Su baskınları sonrasında oluşan zararın telafisine yönelik çalışmaların suların çekilmesinin ardından yapılacağını dile getiren Dönmez, bu konuda mağdur olan vatandaşların Tarım Sigortası olan Tarsim'e müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baraj Kapakları Açılınca Kuşcenneti Milli Parkı Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement