Barakada Yaşayan Aileye Sıcak Yuva Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Barakada Yaşayan Aileye Sıcak Yuva Yapılıyor

Tokat'ta yaklaşık 3 yıldır barakada yaşayan 6 kişilik Yaman ailesine, valilik öncülüğünde, hayırseverlerin desteğiyle 4 odalı ev yapılıyor Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gül: "Tahta barakada yaşıyorlar.

29.04.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EKBER TÜRKOĞLU - RECEP BİLEK - Tokat'ta yaklaşık 3 yıldır barakada yaşayan 6 kişilik Yaman ailesine, valilik öncülüğünde, hayırseverlerin desteğiyle 4 odalı ev yapılıyor.

Tokat merkeze bağlı Küçükbağlar köyünde ikamet eden ve 2011 yılında ahşap evlerinin çökmesi üzerine barakada yaşamaya başlayan Yaman ailesinin sıcak bir yuvaya kavuşması için Tokat Valiliği öncülüğünde çalışma yürütülüyor.

Ailenin yıkılan evinin arsasına, 4 odalı, tek katlı, betonarme binanın yapım çalışmaları sürüyor. Hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan evin inşasının eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

Çiftçilikle uğraşan İbrahim Yaman (40) ile eşi Aynur (38), annesi Latife (64), çocukları Dilara (11), Edanur (9) ve Seda Yaman (6), iki bölmeden oluşan barakada yaşamaktan kurtulup sıcak bir evde ikamet edecekleri günü heyecanla bekliyor.

"Görünce içimiz acıdı"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cem Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her çarşamba günü ev ziyaretlerinde bulunduğunu söyledi. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere çat kapı ziyaretler yaptığını dile getiren Gül, ailelere ufak bir hediye vermek ve sıkıntılarını dinlemek açısından bu ziyaretleri rutin olarak sürdürdüğünü belirtti

Bu kapsamda, İbrahim Yaman ve ailesini ziyaret ettiğini anlatan Gül, şunları söyledi:

"Bir akşam, Küçükbağlar köyüne geldiğimde Yaman ailemizin yaşamış olduğu ortamı gördüm. Gördüğünüz gibi tahta bir barakada yaşıyorlar. 3 çocuk var, annesi var, eşi var. Tabii ki görünce içimiz acıdı. Hem kendi hayatımıza baktık, empati kurduk hem de İbrahim Yaman kardeşimin hayatını görünce üzüldük. Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen ile bu durumu paylaştım. Esnafımızı harekete geçirdik, evin temelini, duvarları ördük. İnşallah evimizin üstündeki betonu atarak, sıvamızı yaparak en kısa zamanda İbrahim Yaman kardeşimizin hak ettiği evde çocuklarıyla beraber mutlu şekilde yaşamasını hedefliyoruz. Bu konuda esnafımızın, zengin iş adamlarımızın desteğini bekliyoruz."

"Ders çalışmakta zorlanıyoruz"

İbrahim Yaman ise oturdukları ahşap evin 2011 yılında çöktüğünü söyledi. Köyde oturacakları ev bulamadıklarını anlatan Yaman, bunun üzerine eski evinin yanına baraka yaptığını belirterek, "Yaklaşık 3 yıldır bu barakada yaşıyoruz. Geceleri soğuk oluyor ama ne yapalım, ev yapılana kadar mecburen kalıyoruz. Valimiz ve müdürümüz sayesinde yeni evimiz bu duruma geldi, hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Yaman'ın annesi Latife Yaman da "Bu barakada yaşıyoruz. Çocuklarla ben bir arada yatıyorum, oğlum ve eşi diğer tarafta yatıyor. Çocuk fakir olduğundan idare ediyoruz. Çok zor oluyor. Çoluk çocuk hasta oldu. Valimizden, müdürlerimizden Allah razı olsun. Evimiz yapılacağı için çok mutluyuz" dedi.

İlkokul 3. sınıf öğrencisi Edanur Yaman ise "Ders çalışmakta zorlanıyoruz. Yeni evimiz yapılıyor. Çok mutluyuz. Ben bir çalışma masası istiyorum" ifadesini kullandı. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barakada Yaşayan Aileye Sıcak Yuva Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement