Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi Kıbrıs'ta Kalmaya Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi Kıbrıs'ta Kalmaya Devam Edecek

KKTC Dışişleri Bakanlığı: "Barbaros Hayreddin Paşa gemisi TPAO’ya verilen ruhsatlar çerçevesinde Kıbrıs'taki çalışmalarına devam edecektir" "GKRY'nin Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını dikkate almadan tek yanlı tasarruflarını sürdürmesine tepkisiz kalmamız mümkün değildir"

06.01.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) verilen ruhsatlar çerçevesinde Kıbrıs'taki çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin faaliyetlerine ilişkin duyuru süresinin bitiminin ardından, Rum tarafının sondaj çalışmalarını sonlandırmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, tüm iyi niyetli çabalara rağmen Kıbrıs'ın doğalgaz kaynakları konusunda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tek taraflı olarak başlattığı faaliyetlerini sürdürmekte ısrar ettiğinin görüldüğü belirtildi.

GKRY'nin 20 Kasım 2014'ten bu yana yayımladığı duyurularla mevcut sondaj sahasının süresini uzattığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son olarak 5 Ocak 2015 tarihinde yaptığı açıklamada Rum Lider Anastasiades, müzakere masasına dönmek için ön şartlar koymaya devam etmiş ve Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs'ın doğal kaynakları üzerinde söz hakkı olmasının ancak kapsamlı çözüm sonrasında olabileceğini açıklamıştır. Yaşanan bu gelişmeler ışığında, daha önce de duyurduğumuz üzere, GKRY'nin Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını dikkate almadan tek yanlı tasarruflarını sürdürmesine tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, TPAO'ya verilen ruhsatlar çerçevesinde Kıbrıs'taki çalışmalarına devam edecektir. Yeni çalışmaya ilişkin duyuru KKTC adına Türkiye tarafından yayımlanacaktır. Bu çerçevede, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının korunması amacıyla sondaj faaliyetlerine başlanması da dahil gereken tüm çalışmalara Türkiye'yle işbirliği içerisinde devam edilecektir" - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi Kıbrıs'ta Kalmaya Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement