Barbaros Türk Deniz Grubu Afrika Yolunda - Son Dakika
Güncel

Barbaros Türk Deniz Grubu Afrika Yolunda

Barbaros Türk Deniz Grubu Afrika Yolunda

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dört firkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu'nda Türk Bayrağını dalgalandırmak için yola çıkacağı göreve iki kardeş Üstçavuşla birlikte gidiyor.

17.03.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dört firkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 148 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu'nda Türk Bayrağını dalgalandırmak için yola çıkacağı göreve iki kardeş Üstçavuşla birlikte gidiyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4 firkateynden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Afrika kıtasında bir takım faaliyetlere katılmak ve 148 yıl sonra Ümit Burnu'nda Türk Bayrağını dalgalandırmak amacıyla Gölcük'te bulunan Donanma Komutanlığı limanından yola çıktı. Göreve gidecek Barbaros Türk Deniz Grubu'ndaki 4 gemiden biri olan TCG Gediz gemisinde ayrı bir heyecan yaşanıyor. İki Üstçavuş aynı gemide 105 gün sürecek görevde birlikte gidiyor. Özellikle aynı görevde birlikte olmak için başvurduklarını ve bu göreve çıktıklarını söyleyen iki kardeş Donanma Üstçavuş Hüseyin Rahmi ve Tarık Güler kardeşler görevden başarıyla dönüp ailelerine kavuşmayı beklediklerini ifade etti. TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada ve TCG Yarbay Kudret Güngör gemilerinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, bugün Çanakkale Boğazı'ndan geçerek görevine tam anlamıyla başlayacağı görev süresince toplam 16 farklı göreve katılacak ve Afrika kıtasında 27 farklı limanı ziyaret edecek.

Dünyada sadece sayılı donanmanın gerçekleştirebildiği ana üsden uzakta uzun süreli görevlerden birine çıkan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu için dün Gölcük Donanma Komutanlığı Limanı'nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda görevli 781 askerin aileleri ile birlikte deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek, gemi personelinin aileleri ve birçok davetli katıldı.

Tören sonrası gemilere gidecek ekipte bulunan iki Üstçavuş kardeşten Elektronik Üsçavuş Hüseyin Rahmi Güler görevi özellikle istediğini belirterek şöyle konuştu: "Gediz gemisinde görev yapıyorum. Üç buçuk aylık bir seyre gideceğiz, 105 gün. Donanmamız için önemli bir seyir. Daha önce birçok önemli seyre katıldık. Bu da bizim için önemli bir deneyim olacak. Kızımın bugün doğum günü iki yaşına girdi. Ama yine ayrılacağız. Her zamanki gibi geçen sene de aynısı oldu. Eşim, normal karşıladı. Çünkü görevimiz icabı, bunları konuşarak başladık her şeye. Şu an eşim yanımda. Öz abim şu an arka tarafımda. Beraber gidiyoruz. Donanma tarihinde personel için de önemli."

148 yıl sonra Ümit Burnu'nda olmanın gurur verici olacağını dile getiren Güler, şunları söyledi: "Güzel daha önce de Libya, Lübnan, Somali ve çeşitli görevlere katıldık. Bu da bizim için bir ilk olacak. Güzel bir görev, inşallah vatanımıza sağlıklı bir şekilde döneceğiz."

Rahmi Güler'in kardeşi Donanma Üstçavuş Tarık Güler ise, özellikle bunu istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşimle seyir yapmak benim için ayrı bir zevk. Şu an heyecan var. Eşlerimizden ayrılacağız. Bundan dolayı pek bir şey söyleyemeyeceğim ama büyük bir gurur benim için."

Üstçavuş Hüseyin Rahmi Güler'in eşi Aylin Tunç Güler ise eşinden ayrılacağı için üzgün olduğunu dile getirerek, "Üzüldüm sadece, hiçbir şey hissetmedim. Beklemek için plan yapmıyorum. Evdeyiz işte evde bekleyeceğim çocukla" diye konuştu. Tarık Güler'in eşi Sümeyra Güler de eşlerine kavuşacakları mutlu günü şimdiden beklediklerini ifade etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barbaros Türk Deniz Grubu Afrika Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement