Barbunya ve Fasulyenin Fiyatları Üreticinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Barbunya ve Fasulyenin Fiyatları Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Barbunya ve Fasulyenin Fiyatları Üreticinin Yüzünü Güldürdü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, barbunya ve fasulye hasadının ikinci kısmı başlarken, fiyatlar üreticileri memnun etti.

29.08.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, barbunya ve fasulye hasadının ikinci kısmı başlarken, fiyatlar üreticileri memnun etti.

Bıçakçı Mahallesi ve Ovacık yaylasında geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan barbunya ve fasulye hasadının ikinci kısmı başladı. İkinci üründe üretim düşüklüğü yaşanırken, toptan fiyata kilosu 3 TL ile 3 TL 50 kuruş arasında satışa sunulan barbunya ve fasulyenin fiyatları üreticinin yüzlerini güldürdü.

Üreticilerden Erdem Ergün Sezgin, hasadın devam ettiğini belirterek, "Temmuz ayı başında başlayan fasulye ve barbunya hasadımız önce Bıçakçı'da başladı. Daha sonra yaylamız Ovacık'ta devam ediyor. Geçen yıl fiyatlarımız 2 TL ile 2 TL 50 kuruş civarındaydı. Bu yıl üretimde yaşanan hastalıklardan dolayı bir nebze üretim düşüklüğünün verdiği etki öte yandan İstanbul, İzmir ve sahil kentlerinin ürünü çekmesinden dolayı fiyatlarımız 3 TL ile 3 TL 50 kuruş civarında dönüyor. Ovacık'tan eskiden günde 50 tona yakın ürün yola çıkıyordu. Bu yıl yaşanan hastalıklardan 10 ton 20 ton arasında rakamlar değişiyor. Temmuz ayında yani birinci hasatta fiyatlarımız yükselişe geçmişti ikinci ürün hasadında yaşanan fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Ovacık'ta Eylül ayı sonuna kadar hasat devam edecek. Bölgemizde 90 günlük bu maratonda köylümüz ekmeğinin peşinden gidiyor. Özellikle bölgemiz için barbunya üretimi önem arz ediyor. Ürünün az olması her ne kadar etkilese de fiyatların çökmemesi bizleri mutlu ediyor" dedi.

"EN BÜYÜK PROBLEM YOLLAR"

Erdem Ergün Sezgin, yolların bozuk ve düzgün olmaması nedeniyle problem yaşadıklarını da ifade ederek, "Bölgemizde en büyük problem ise üretim yollarımızın çok kötü halde olmasıdır. Birçok küçüklü büyüklü tüccar yolun kötü olmasından dolayı kamyonunu bölgemize gönderememiştir. Bu sezon da böyle geçti sayılır; ancak önümüzde kestane sezonu yaşanacak. Kestane hasadı da bölgemizin önemli geçim kaynaklarından biri. Üretim yollarımızın kestane sezonu öncesi yapılmasını istiyoruz. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesinden üretim yollarımızın yapılmasını bir kez daha istiyoruz. Üretim yolu bizler için büyük önem arz ediyor. Bir an önce yapılmasını talep ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barbunya ve Fasulyenin Fiyatları Üreticinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement