Barça'dan Psg'ye Gözdağı: 6-0 - Son Dakika
Spor

Barça'dan Psg'ye Gözdağı: 6-0

Barça\'dan Psg\'ye Gözdağı: 6-0

Çarşamba günkü Malaga maçında şut bile atamayan Barcelona, Granada karşısında acısını fazlasıyla çıkardı.

27.09.2014 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'da 6. hafta mücadelesinde lider Barcelona, konuk ettiği Granada'ya acımadı. İlk yarıda skoru 3-0'a taşıyan Katalan ekibi, maçı da 6-0'lık skorla kazanmayı ve liderliğini sürdürmeyi bildi.

İYİ BAŞLADI AMA...

Granada maça iyi bir başlangıç yapmayı ve Barcelona savunmasındaki boşlukları değerlendirmeyi başardı. Öyle ki henüz 7. dakikada buldukları pozisyonda direğe takıldılar. Sol kanattan ilerleyen Foulquier, Munir'den sıyrılıp ortasını yaptı. Ön direkteki El Arabi'nin ilk vuruşu Mathieu'den dönse de top önünde kaldı. İkinci şutunda top üst direkten sekip auta gitti.

Ancak Barcelona'nın toparlanması uzun sürmedi. 13. dakikada sol kanattan Adriano'nun ortasında Messi, kale ağzında vuruşunu yaptı ve ağları havalandırdı. Fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 23'te Adriano'nun ortaya çevirdiği pası alan Xavi, sağ ayağıyla bekletmeden şutunu çekti. Roberto, köşeye giden topu zorlanmadan kontrol etti. Aranan gol 26. dakikada geldi. Iturra'nın kısa düşen pasında topu alan Neymar, hızla ceza sahasına girdi. Plase vuruşunda Babin'e çarpan top Roberto'nun üstünden ağlara gitti: 1-0.

Golden sonra Granada'nın direnci kırıldı. Barcelona hakimiyeti ele geçirirken, özellikle kanat organizasyonlarıyla iyi pozisyonlar bulmaya devam etti. İlk yarının bitimine iki dakika kala sağ kanattan topla buluşan Messi, iki kişiden sıyrılıp sıfıra indi. Kale ağzına yaptığı ortayı Rakitic, kafayla tamamladı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu golden üç dakika sonra Neymar, bir kez daha sahneye çıktı. Xavi'nin savunmadan kaptığı topu alan Messi, ara pasıyla Munir'i gördü. Munir'in vuruşunda Roberto'dan seken topu Neymar, boş kalenin doksanından ağlara yollayarak kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu da ilan etti.

DÜŞÜK TEMPO, YÜKSEK GOL

Barcelona, ikinci yarıda tempoyu düşürme ve haftaiçindeki PSG maçına yorgun çıkmama niyetiyle sahadaydı. Bu amaçla Rakitic de 58. dakikada oyundan çıktı. Ancak gollerin ardı arkası kesilmedi. İlk tehlike 57. dakikada Munir'le geldi. Rakitic'in kaptığı toptan sonra verdiği pası Messi aldı. 3'e 3 gelişen atakta sağdan kaçan Munir'i gördü. Ceza sahasına giren genç oyuncunun plase vuruşunda top direğin dibinden auta gitti.

62'de ise Arjantinli süperstar Messi, kariyerinin 400. golüne imza attı. Xavi'nin sağ kanada attığı uzun pası bekletmeden sağ ayağının içiyle ceza sahasına ortalayan Alves oldu. Messi, arka direkte kafayı vurdu ve farkı dörde çıkardı: 4-0. Bu golden 4 dakika sonra Adriano'nun pasını alan Xavi, soldan kaçan Messi'ye pasını verdi. Arjantinli oyucunun ortaya çevirdiği topu alan Neymar, sol alt köşeye plasesiyle topu gönderdi: 5-0. Messi, 66. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Babin'in pasını kontrol etmeye çalışan Edy, topu kaptı ve omboş vaziyette ceza alanına girdi. Sağ ayağıyla yaptığı plasesiyle kendisinin ikinci, takımının altıncı golünü ağlara gönderdi: 6-0.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona puanını 16'ya yükselterek liderliğini sürdürdü. Granada ise 8 puanda kaldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Barça'dan Psg'ye Gözdağı: 6-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement