Barcelona, Rayo Vallecano'yu 2-0 Yendi - Son Dakika
Spor

Barcelona, Rayo Vallecano'yu 2-0 Yendi

Barcelona, Rayo Vallecano\'yu 2-0 Yendi

La Liga lideri Barcelona, Rayo Vallecano deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyetle liderliğini sürdürmeyi ve en iyi başlangıç rekorunu kırmayı başardı.

04.10.2014 21:01  Güncelleme: 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

La Liga'nın 7. haftasında lider Barcelona, Rayo Vallecano deplasmanında da gol yemeden galip gelerek hem liderliğini sürdürdü, hem de gol yemeden en iyi başlangıç rekorunu kırarak tarihe geçti.

DURGUN BAŞLADI AMA...

Barcelona, maçın ilk dakikalarında hafta içindeki PSG maçının yorgunluğunu taşıyormuş gibi bir görüntü çizdi. Pique, Bartra ve Xavi gibi normalda ilk 11'de oynamayan oyuncularla sahaya çıkan Katalan ekibi, kalesinde pozisyon vererek maça başladı. 9. dakikada sol kanattan içeri kat eden Bueno, Bartra ve Iniesta'dan sıyrılıp yay üzerinde şutunu çekti. Bravo, uzanarak köşeye giden topu kornere çeldi.

GOL 35'TE MESSI'DEN GELDİ

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta Barça da pozisyon bulmakta gecikmedi. 14. dakikada Neymar'ın aşırtma pasında hareketlenen Messi, göğsüyle topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sağ çaprazdan çektiği şutta açıyı iyi kapatan Tono, topu kornere çeldi. 25. dakikada Iniesta, savunmanın arkasına aşırtma bir pas gönderdi. Soldan hareketlenen Mathieu, topu güçlükle ortaya çevirebildi. Pasın şiddetini ayarlayamayınca Neymar yetişemedi ve top Tono'da kaldı. Konuk ekibin aradığı gol 35. dakikada geldi. Pique'nin savunmadan attığı uzun pası ceza sahasında kontrol eden Messi, sol çaprazdan yaptığı aşırtma vuruşla ağları havalandırdı: 0-1.

NEYMAR FARKI 2'YE ÇIKARDI

Bu golün santrasından sonra topu kapan Barcelona, bir kez daha rakip fileleri havalandırmayı başardı. Bartra'nın uzun pasında topu kontrol eden Munir, iki savunmacıya rağmen Neymar'a pasını çıkardı. Ceza sahasına hızla giren Brezilyalı, plasesini uzak direğin dibine bıraktı ve farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Barça, ilk yarının son anlarında farkı üçe çıkarmak için iki fırsat yakaladı. 41'de Pique'nin uzun pasını ceza alanında kontrol eden Munir, sağ kanattan arka direğe ortasını yaptı. Ancak topun yüksekliği Messi'yi aştı ve taca çıktı. 42'de ise Pique'nin uzun pasını kontrol eden Munir, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yandan gelen Neymar'a pas vermek yerine kaleciye çalım atmayı denedi ama Tono açıyı iyi kapattı ve top auta gitti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve soyunma odasına mutlu giden taraf Barcelona oldu.

AKTİF DİNLENDİLER

İkinci yarıda Rayo Vallecano iyi bir başlangıç yapmış gibi; Barcelona ise oyunu soğutma amacıyla çıkmış gibi göründü. Özellikle kanatlardan yapılan ortalarda Manucho ve Bueno'nun kafa vuruşlarıyla tehlike yarattılar.

RAYO VALLECANO 10 KİŞİ KALDI

53. dakikada Insua'nın sol kanattan ortasında Bueno, penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu. Bravo, köşeye giden topu uzanarak kontrol etmeyi başardı. Bu pozisyondan 5 dakika sonraysa Aquino'nun ara pasında topu alan Baptistao, sağ çaprazdan ceza sahasına girip şutunu çekti. Bravo, uzak direğe giden topu kornere çelmeyi başardı. Rayo'nun direncini kıran olay 60. dakikada Morcillo'nun atılması oldu. Ceza sahasına yönelen Neymar'ı faulle durduran Morcillo, ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

VALLECANO'YA BİR KIRMIZI DAHA

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Barça, pozisyonlarını sıklaştırmaya başladı. 65. dakikada Iniesta'nın ara pasında soldan hareketlenen Mathieu, bekletmeden ceza sahasına pasını verdi. Pedro'yu aşan topu arka direkte Messi, kaleye doğru gönderdi. Zayıf vuruşunda Insua araya girdi ve topu çizgiden çıkardı. 68'de Xavi'nin ara pası sonrasında ceza sahasında yaşanan karambolde Pedro'nun şutu savunmadan sekip Iniesta'nın önünde kaldı. Onun da sol ayağıyla yaptığı plasede, Tono uçarak topun hakimi oldu. 71'de ise Messi'nin ceza sahasına aşırtma pasını sağ çaprazda kontrol eden Rakitic, sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı. Açıyı iyi kapatan Tono, üçüncü gole izin vermedi. 82'de Messi'nin sağ kanada çıkardığı pası Pedro, bekletmeden ortaya çevirdi. Topu alan Xavi de yeniden Messi'yi gördü. Onun sol ayağıyla yaptığı kesme vuruşta top üstten auta gitti. Normal sürenin son anlarında boşta kalan topu alan Pique'nin aşırtma pasında hareketlenen Messi, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurdu. Duraklamaların ilk dakikasında ise Sandro'ya faul yapan Aquino, ikinci sarı kartını gördü ve Rayo 9 kişi kaldı.

BARÇA 19 PUANA YÜKSELDİ

Mücadelede başka gol olmayınca Barcelona 3 puanın sahibi oldu ve puanını 19'a yükseltti. Rayo Vallecano ise 8 puanda kaldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Barcelona, Rayo Vallecano'yu 2-0 Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement