Barcelona A Takımı Oyuncuları, Alt Yapıyı Örnek Alıyor !.. - Son Dakika
Güncel

Barcelona A Takımı Oyuncuları, Alt Yapıyı Örnek Alıyor !..

Barcelona A Takımı Oyuncuları, Alt Yapıyı Örnek Alıyor !..

(Özel) Barcelona A Takımı oyuncuları, alt yapıyı örnek alıyor !.. FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu Proje Koordinatörü Marc Velasco Çoğu insan Barcelona'da alt yapı oyuncularının A Takımı gibi oynadığını düşünür ama aslında durum tam tersidir.

01.06.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Özel) Barcelona A Takımı oyuncuları, alt yapıyı örnek alıyor !..

FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu Proje Koordinatörü Marc Velasco Çoğu insan Barcelona'da alt yapı oyuncularının A Takımı gibi oynadığını düşünür ama aslında durum tam tersidir. Barcelona A Takımı oyuncuları, alt yapı oyuncuları gibi oynamaya gayret gösterir

Dünyanın köklü ve başarılı spor kulüplerinden FC Barcelona, dünya genelindeki 13. futbol altyapı okulu olan FCBEscola İstanbul Avea ile genç yeteneklere futbol eğitimi veriyor. İstanbul'da bulunan Maltepe Üniversitesi Kampüsü'nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi'nde faaliyet gösteren FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulun da 6-14 yaş arası öğrencilere Barcelona Futbol Kulübü'nün felsefesini, ruhu ve etik değerlerini, ilerlemiş teknik bilgilerle harmanlayarak genç futbolcu adaylarının öğrenmeleri sağlanıyor. Barcelona kulübünün birçok başarılı sporcusunu yetiştiren ünlü altyapı merkezi La Masia'dan gelen iki İspanyol antrenör ve alanında uzman Türk antrenörler ile antrenmanlar yapan öğrenciler hem eğlenirken hem de futbolu en ince ayrıntılarına kadar öğreniyorlar.

FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulunun, Maltepe Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan eğitim merkezinin proje koordinatörü Marc Velasco yapılan antrenmanlar, eğitim ve futbol okulu hakkında DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en iyi altyapı eğitimi veren Barcelona'nın, Avea ile birlikte İstanbul'da kurmuş olduğu bu futbol okulu hakkında bilgi vererek açıklamalarına başlayan İspanyol antrenör Yaklaşık olarak 8 aydır İstanbul'da eğitimlerimizi veriyoruz ve daha büyüme aşamasındayız. Ama her şey güzel ve olumlu geçiyor bizim için. FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu olarak bizlerin burudaki sistemi daha çok pedagojik.Her öğrettiğimizin, çocukların hepsinin birer birer öğrenmesine yönelik bir sistemimiz var. Okulumuzun farklı farklı paketleri var ; 3 günlük paketler, 2 günlük paketler ve 1 günlükte tekli şeklinde. ifadelerini kullandı.

FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulunun daha çok yeni olmasına rağmen katılımların çok pozitif yönde olduğunu belirten Marc Velasco umarım bu şekilde büyümeye devam ederiz dedi.

Nisan ayında FCBEscola'nın organizasyonu FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvasına katılan ve 15 ülkeden 92 takımın katıldığı turnuvada Türkiye'yi temsil eden FCBEscola İstanbul Avea, ilk kez yer aldığı bu turnuvayı 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle 10'uncu sırada tamamlamıştı. FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulunun proje koordinatörü Marc Velasco turnuvayı başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtirken Öncelikle çocuklar için mükemmel bir deneyim oldu. Barcelona'ya gittiler ve Nou Camp'ı gördüler ve oranın tadını çıkarma şansı yakaladılar. Futbol yönünden bakarsak çok iyi bir turnuva geçirdiğimizi söyleyebilirim. Sonuçta okulumuzda ki çocuklar daha 5 aydır antrenman yapıyorlar ve bunun sadece 1 ayını birlikte oynayarak geçirdiler.Ama yeni bir takım olmamıza rağmen turnuvada 4 galibiyet ve 2 yenilgi ile çok başarılı sonuçlar aldılar

Barcelona Kulübünün yarattığı FCBEscola sisteminden A takımına oyuncu çıkması mümkün olur mu sorusuna Velasco Hayatta her şey mümkündür ama bu gerçekten çok çok zor bir şey. Bizim burada ki asıl amacımız kendi felsefimizi, kendi çalışma tarzımızı ve kendi profosyonelliğimizi burada eğitim gören çocuklara aktarmak şeklinde cevapladı.

Açıklamalarının sonunda Barcelona'nın başarısının sırrını da belirten Marc Velasco Barcelona takımının bu başarısını Tito Vilanova'nın şu sözleri ile anlatmak isterim 'Çoğu insan Barcelona'da alt yapı oyuncularının A Takımı gibi oynadığını düşünür ama aslında durum tam tersidir. Barcelona A Takımı oyuncuları, alt yapı oyuncuları gibi oynamaya gayret gösterir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barcelona A Takımı Oyuncuları, Alt Yapıyı Örnek Alıyor !.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement