Barcelona Real Madrid Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda? - Son Dakika
Dünya

Barcelona Real Madrid Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Barcelona Real Madrid Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Barcelona Real Madrid maçı ile İspanya da El Clasico heyecanı yaşanacak.

01.04.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona Real Madrid maçı ile İspanya da El Clasico heyecanı yaşanacak. El Clasico"da 231. randevu. Yapılan 230 resmi maçın 92'sini Real Madrid, 90'ını Barcelona galibiyetiyle sonuçlandı. La Liga'da 172'ncisi oynanacak El Clasico öncesinde Real Madrid'in 71, Barcelona'nın ise 68 galibiyeti bulunuyor. Ligde Real Madrid'in 10 puan önünde lider olan Barcelona, en az 10 puan öndeyken oynadığı hiçbir El Clasico'yu kazanamadı. La Liga'da 13 kez karşı karşıya gelen iki yıldız futbolcudan Real Madridli Ronaldo 7, Barcelonalı Messi ise 8 gol kaydetti. Milli futbolcu Arda Turan, Barcelona Teknik Direktörü Enrique'nin şans vermesi halinde ilk El Clasico'sunu oynayacak.  Peki Barcelona Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Barcelona ile Real Madrid, yarın İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) oynanacak karşılaşmada, "El Clasico" olarak adlandırılan büyük rekabetteki 231. resmi maçlarına çıkacak. Barcelona ile Real Madrid, 114 yıllık tarihi olan El Clasico'da ilk kez 1902 yılında, dönemin Taç Kupası'nda karşılaştı. Başkent Madrid'deki Castellana Hipodromu'ndaki sahada 2 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleyi 3-1 Barcelona kazandı. Takımlar arasındaki ilk resmi maç, 1916'da İspanya Kral Kupası'nda oynandı. Barcelona, sahasındaki karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 17 Şubat 1929 tarihinde oynanan ilk lig maçında ise Real Madrid, Barcelona'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti. La Liga'nın 31. haftasındaki karşılaşma öncesi 66 puanla 3. sırada bulunan Real Madrid, 1916'dan bu yana oynanan 230 karşılaşmanın (lig, Avrupa kupaları, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, İspanya Lig Kupası) 92'sini kazandı. 76 puanla zirvede yer alan Barcelona'nın 90 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı rekabetin, 48 maçı da beraberlikle sonuçlandı. "Beyaz Şimşekler" lakaplı Real Madrid, 388 gol kaydetti. Taraftarların "Barca" diye de seslendiği Katalan temsilcisi ise rakip fileleri 375 kez havalandırdı. Yalnızca ligde yapılan maçlar hesaba katıldığında da üstünlük Real Madrid'de. Eflatun-beyazlı takım, ligde oynanan 171 karşılaşmada 71 kez sahadan galip ayrılırken, Barcelona için bu sayı 68 oldu. Takımlar, karşılaşmaların 32'sinde ise yenişemedi. Bu maçlarda 278 gole ulaşan Real Madrid, Barcelona'dan 6 gol fazla kaydetti.

Barcelona Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Barcelona Real Madrid maçı 2 Nisan Cumartesi günü saat 21: 30'da başlayacak. Alejandro Jose Hernandez'in yöneteceği mücadele LİG TV 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Barcelona son yıllarda üstün

Madrid temsilcisi, El Clasico'larda Barcelona'ya karşı uzun yıllar büyük üstünlük kursa da son dönemde gerek İspanya gerekse Avrupa'da çok büyük başarılar elde eden Barca, aradaki farkı hızla kapattı. Katalan ekibi, son 10 yıldır La Liga'da oynanan El Clasico'ların 10'unu kazandı. Real'in 6 galibiyet aldığı müsabakalardan 4'ü ise berabere bitti. Barcelona, Real Madrid'i konuk ettiği 85 lig maçının 49'unda gülen taraf oldu. 17 karşılaşma berabere tamamlanırken, Real Madrid 19 maçtan 3 puanla ayrıldı. "Barca", stadı Nou Camp'ta oynanan son 10 lig karşılaşmasının da sadece 2'sini kaybetti. Barcelona, bu mücadelelerin 5'inden zaferle ayrıldı, 3 maç ise beraberlikle sona erdi. İki takım, son olarak 21 Kasım 2015'te Real Madrid'in evi Santiago Bernabeu'daki La Liga maçında kozlarını paylaştı. Barcelona, Suarez (2), Neymar ve Iniesta'nın golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan resmi maçlarda alınan sonuçlar şu şekilde:

"Barca"nın 10 puan sıkıntısı

Barcelona'nın, yarın oynanacak El Clasico öncesinde Real Madrid'in 10 puan önünde olması, büyük avantaj gibi görünse de bunun rekabette ters tepmesi dikkati çekiyor. İstatistiklere bakıldığında, Barcelona'nın en az 10 puan farkla öndeyken çıktığı Real Madrid maçlarını kazanamadığı görülüyor. Barcelona, 13 puan önde olduğu 1990-91 sezonunda 1-0, 14 puan önde olduğu 2012-13 sezonunda da 2-1'lik skorla Real Madrid'e yenildi. 11 puan önde olduğu 2005-06 sezonundaki karşılaşma ise 1-1 tamamlandı.

En farklı kazanan Real Madrid

Büyük rekabette, ligde oynanan maçlarda bu zamana kadar alınan en farklı galibiyetlerde öne çıkan takım Real Madrid oldu. Başkent takımının 1935'te 8-2, 1949'da ise 6-1'lik galibiyetleri bulunuyor. Barcelona tarafından bakıldığında da 1950'de alınan 7-2'lik galibiyet ve 2010'da Nou Camp'ta kazanılan 5-0'lık maçlar, unutulmazlar arasında yer alıyor. Tüm El Clasico'lardaki en farklı galibiyeti de Real Madrid elde etti. Başkent temsilcisi, 1943 yılındaki Kral Kupası yarı finalinde ağırladığı Barcelona'yı 11-1 mağlup etti.

El Clasico'nun dikkatle izlenecek isimleri

Gözler, Barcelona ile Real Madrid takımları dışında iki kulübün yıldız oyuncuları Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo da olacak. La Liga'da 13 kez karşı karşıya gelen iki futbolcudan Portekizli Ronaldo 7, Arjantinli Messi ise 8 gol kaydetti. Messi'nin, aynı sahada yer aldıkları tüm El Clasico'larda da Ronaldo'ya karşı gollerde 16-15 üstünlüğü bulunuyor. El Clasico'larda toplam 21 golü bulunan Barcelonalı Lionel Messi, bu alandaki rekorun sahibi. Arjantinli forvet oyuncusu ayrıca 14 golle de "ligde oynanan El Clasico'ların en skoreri" unvanını, Alfredo Di Stefano ile paylaşıyor. Messi, cumartesi günü yapılacak maçta gol atarsa bu unvanı tek başına ele geçirecek. El Clasico tarihinde hat-trick yapan tek futbolcu da Messi oldu. Messi, 2007'de Nou Camp'ta, 2014'te de Santiago Bernabeu'da üçer gol attı. Takımların mevcut kadrolarına bakıldığında en çok El Clasico maçına, 32 ile Andres Iniesta (Barcelona) çıktı. Inesta'yı, otuz birer karşılaşmayla Sergio Ramos (Real Madrid) ve Lionel Messi (Barcelona) izliyor.

Arda'nın ilk El Clasico'su olabilir

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, teknik direktör Luis Enrique tarafından kadroya alınması halinde kariyerindeki ilk El Clasico maçına çıkacak. Arda, Atletico Madrid'deyken ligde 7 kez Real Madrid'e karşı oynadı. Atletico ve Real, bu maçlardan üçer kez galip ayrıldı. Bir maç ise berabere sonuçlandı. Real Madrid'e karşı 1 golü bulunan Arda, 13 Eylül 2014'te Atletico'nun Real'i 2-1 yendiği maçta takımının galibiyet golünü attı.

İlginç istatistikler

4 Ocak 2016'dan bu yana Real Madrid'i çalıştıran Zinedine Zidane, ilk kez teknik direktör olarak bir El Clasico maçına çıkacak. Zidane, futbolcu olarak son El Clasico maçını tam 10 yıl önce, 2 Nisan 2006 tarihinde oynadı. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Barcelona ile Real Madrid arasında golsüz biten son maç, 2002 yılında oynandı. Barcelonalı taraftarların, Real Madrid'e transfer olan Luis Figo'ya tepki olarak sahaya domuz kafası atması uzun süre tartışıldı. El Clasico tarihinde bu zamana kadar en çok alınan skor 31 kezle 2-1 oldu. La Liga'daki El Clasico'larda en son kaçan penaltı, 2008-09 sezonunda oldu. Penaltıyı, Barcelona'dan Samuel Eto'o kaçırdı. Bu zamana her iki takımın formasını giyen 40 futbolcu var. Bu isimler arasında Luis Figo, Michael Laudrup, Luis Enrique ve Samuel Eto'o da bulunuyor. El Clasico'lardaki son 4 kırmızı kart da Real Madridli futbolculara gösterildi.

Messi, "El Clasico"da 500. golünü arıyor

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, Real Madrid ile karşılaşacakları "El Clasico"da kariyerinin 500. golü için sahaya çıkacak. La Liga'nın 31. haftasındaki Barcelona-Real Madrid karşılaşması, yarın TSİ 21.30'da başlayacak

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 31. haftasında yarın Real Madrid'i ağırlayacak Barcelona'da Arjantinli yıldız Lionel Messi, kariyerinin 500. golü için sahaya çıkacak. Camp Nou'da oynanacak Barcelona ile Real Madrid arasındaki "El Clasico" karşılaşması, TSİ 21.30'da başlayacak.

Barcelona'da 449, Arjantin Milli Takımı'nda 50 olmak üzere 499 golü bulunan Messi, Real Madrid filelerini havalandırması halinde kariyerinin 500. golünü kaydedecek. Bu sezon Katalan ekibinin formasıyla 37 gol kaydeden yıldız futbolcu, milli takımda ise Bolivya ağlarına penaltıdan bir gol gönderdi. La Liga'da 23 haftadır kaybetmeyen Barcelona, 76 puanla zirvede bulunuyor. Dört maçtır kazanan Real Madrid ise 66 puanla 3. sırada yer alıyor. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı Barcelona, deplasmanda 4-0 kazanmıştı.

Golcü üçlülerin düellosu

Lider Barcelona'da bu sezon ligde atılan 86 golün 69'u, soy isimlerinin baş harflerinden dolayı "MSN" olarak adlandırılan Messi, Suarez ve Neymar üçlüsünden geldi. Katalan ekibinde Uruguaylı Luis Suarez 26, Messi 22, Brezilyalı futbolcu Neymar da 21 gol buldu. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Gareth Bale üçlüsü ise Real Madrid'in bu sezon La Liga'da kaydettiği 87 golün 63'üne imza attı. Ligde rakip fileleri 28 kez havalandıran Portekizli yıldız Ronaldo, gol krallığında zirvede yer aldı. Madrid ekibinde Fransız forvet Benzema 20, Galli kanat oyuncusu Bale de 15 gollük katkı sağladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Barcelona Real Madrid Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10:19 Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Advertisement