Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin Çözmesi Gereken 10 Sorun - Son Dakika
Spor

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin Çözmesi Gereken 10 Sorun

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique\'nin Çözmesi Gereken 10 Sorun

Barcelona yeni sezona yenilenen kadrosuyla başlayacak.

14.08.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sene yeni bir kadroyla sezona başlayacak olan İspanyol devi Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique'nin çözmesi gereken sorunlar var.

Mundo Deportivo gazetesi Luis Enrique ya da takma adıyla Lucho'nun çözülmesi gereken sorunları 10 başlık altında topladı.

1. Takımın baskı gücünü artıtmak

Geçen sene şampiyoluğu son maça kadar götüren ancak kupayı Atletico'ya kaptıran Barcelona, bu sene daha güçlü bir potansiyele sahip ama bunu işlemek tamamen Luis Enrique'nin elinde.

2. Sezonu üstün performansla tamamlaması gereken bir Messi

Geçen senenin son haftalarında Messi'nin yorgunluğu iyice belirginleşmişti. Bu yorgunluk takıma da iyi yansımadı ve takım motivasyonunu aşağı çekti. Messi Dünya Kupası'nda da mücadele ettiğii için formundan çok bir şey kaybetmiş değil ancak sezonun son haftalarını da üst seviyede geçirebileceği bir kondisyon programına ihtiyacı var.

3. 3 golcüyü hem idare etmek hem de yüksek verim elde etme

Dünyadaki bir istisna dışında teknik adamın tahtaya yazacağı 11'e Messi-Neymar-Suarez'i ekleyebilmesi en azında o ayarda oyuncular yazabilmesi hayaldir. Ama Enrique bu şansa sahip. Ancak bu bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı zaman gösterecek. Taktiksel bir değişim anında önce kimin kenara geleceği önemli. 3 yıldız oyuncunun varlığı takım için avantaj. Ama tahtaya önce kimin adının yazılamsı konusunda Enrique stres yaşayabilir.

4. Suarez başlı başına bir sorun olabilir

Suarez son Dünya Kupası'nda kendinden çok Uruguay'ı yaktı ve en kritik maçta takımını yalnız bıraktı. Bugüne kadar 3 ısırık vakasından 30'un üstünde maç ceza alan Suarez'in bu huyunu sürdürmesi Enrique'nin başını ağrıtır. Luis Enrique oyuncusunun sakinliğini korumasını sağlamak zorunda kalacak.

5. Neymar'ın gücünü göstermek

Sezon başında sakatlığını yeni atlatmış bir futbolcu olarak geri dönecek olan Neymar'a özellikle Suarez gelene kadar çok ihtiyaç olacak. Neymar, Dünya Kupası'ndaki golcülüğüyle bu sezon için umut verdi. Geçen sezonki 9 gollü performansını kesinlikle aşmak zorunda.

6. Bir efsane olma yolunda Pique

Pique şimdiden dünyanın en iyi savunmacılar arasına girdi bile. Ama geçen senenin sonundaki formsuzluğu Dünya Kupası'na yansıdı. Onun en büyük yardımcılarından Puyol artık yok. Pique'nin de biraz toparlanmaya ihtiyacı var.

7. Orta sahaya da el atmak gerek

Geçen yılın son haftaları Barcelona için çok zor zamanlardı. Şampiyonluk gitti, ikincilik son anda Barcelona'nın oldu. Bu sürede takım gibi orta sahanın da formu düştü. Ayrıca Dünya Kupası moralleri daha da bozdu. Xavi neredeyse Barcelona'dan ayrılacakken son anda vazgeçti. Fabregas da Chelsea'ye gitti. Şimdi eldeki as oyunculardan başlayarak yeiden başlama zamanı Xavi, İniesta, Busquets ve Pedro bu listenin başında geliyor.

8. Sıfır kilometre kaleciler

Ter Stegen ve Bravo takıma bu sene katılan kaleciler. Ter Stegen ilk kez La Liga'da yer alacak ama Bravo bu ligi iyi biliyor. İkisinin de artıları var: Stegen genç ve atik, Bravo ise oldukça tecrübeli. Ancak iki kaleci de ilk kez bu büyüklülte bir kulüpte yer alıyor. Barcelona'nın kalecisi olmak büyük de bir sorumluluk demek.

9. Arkadan gelecek gençler

Barcelona bir futbolcu fabrikası olma özelliğini özellikle son yıllarda olabildiğince fazla gösteriyordu. Ancak son 2-3 yılda dışarıdan trasnfer ettiği oyuncularla as kadroyu oluşturdu. Ancak Barcelona futbolcu yetiştirmeye devam etmek zorunda. Gerard Deulofeu şu anda genç takımın en çok umut vaad eden oyuncusu. Bakalım o ve arkadaşları as takımda yer alabilecekler mi?

10. Xavi ve Alves'in mirasçıları

Barcelona'nın en önemli iki oyuncusu Xavi ve Dani Alves'in yerine geçecek oyuncular aslında hazır. O futbolcular Sergi Roberto ve Montoya. Ancak onların bu sene takımda ne kadar yer alacağı da merak konusu. Genç oyuncuların takıma çabuk alışması, Barcelona'nın geleceği adına çok önemli.

@AbdiErkal

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin Çözmesi Gereken 10 Sorun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement