Bardakoğlu'ndan Kur'an Kursları Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bardakoğlu'ndan Kur'an Kursları Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof.dr. Ali Bardakoğlu, Sakarya'nın Hendek İlçesinde, Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Türkiye Finali'ne Katıldı. Bardakoğlu, Kur'an Kurslarının Hiçbir Zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nın Örgün Eğitiminin Bir Alternatifi Olmadığını Belirterek, "Aksine Onu Din Eğitimi Açısından Tamamlayan Çok Önemli Merkezlerimizdir" Dedi.

22.06.2008 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Sakarya'nın Hendek ilçesinde, Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Türkiye Finali'ne katıldı. Bardakoğlu, Kur'an kurslarının hiçbir zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitiminin bir alternatifi olmadığını belirterek, "Aksine onu din eğitimi açısından tamamlayan çok önemli merkezlerimizdir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen erkekler Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Türkiye Finali, Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirildi. Hendek Belediyesi'ne ait Bayraktepe Tesisleri'nde yapılan 8 bölge birincisinin yarıştığı finale izleyici olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Düzce Milletvekili Cemal Erdem, Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, Hendek İlçe Müftüsü İzani Turan ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İl Müftüsü Sinan Cihan ve İlçe Müftüsü İzani Turan'ın açılış konuşmalarından sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Bizlere Kur'an-ı hidayet rehberi olarak gönderen yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Kur'an-ı Kerim yüce Rabbimizin gönlümüze nakşettiği imandan sonra bizlere bahşettiği en büyük nimet. Onun sayesinde yolumuzu gördük, rehberimiz bulduk. Dünya ve ahiret saadetini elde etmenin imkanını kazandık. Kur'an-ı Kerimi okumak ve dinlemek başlı başına ibadettir. Manasını anlasak da anlamasak da o ilahi kelamdır, onu okumak dinlemek ibadettir" dedi.

Bu hafta yaz Kur'an kurslarının başladığını anlatan Bardakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaz Kur'an kursları devletimizin gözetimi denetimi altında müfredatı belli bir şekilde, çocuklarımızın Kur'an öğrenmesi, İslam dinini ve ibadetlerini öğrenmesi, düzgün sağlıklı bir din eğitimi alması, yüce Rabbini tanımasını, vatanı ve devletini sevmesi, iyi, güzel ahlak sahibi olması açısından çok önemli bir eğitim vermektedir. Kur'an kurslarımız hiç bir zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitiminin bir alternatifi değildir. Aksine onu din eğitimi açısından tamamlayan çok önemli merkezlerimizdir. Burada biz hem yüce Rabbi'ni tanıyan hem de kendisi ve toplumuyla barışık insanları yetiştirmeyi amaçlıyoruz." Ardından İstanbul Ümraniye Mehmet Çakmak Taşdere Erkek Kur'an Kursu'ndan Abdülkerim Türel, Samsun 19 Mayıs Merkez Erkek Kur'an Kursu'ndan Harun Bircan, Elazığ Hamdi Başaran Erkek Kur'an Kursu'ndan Ubeydullah Üner, Şanlıurfa Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursu'ndan Ahmet Pasçı, Bolu Merkez Yatılı Bölge Kur'an Kursu'ndan İbrahim Aytaş, Yalova Adalı Hafız Ahmet Hıcal Kur'an Kursu'ndan Nurullah Şener, İstanbul Kuştepe Kur'an Kursu'ndan Rıdvan Pehlivan final için yarıştı.

Yapılan değerlendirme sonunda İstanbul Ümraniye Mehmet Çakmak Taşdere Erkek Kur'an Kursu'ndan Abdülkerim Türel birinci, Yalova Adalı Hafız Ahmet Hıcal Kur'an Kursu'ndan Nurullah Şener ikinci, İstanbul Kuştepe Kur'an Kursu'ndan Rıdvan Pehlivan üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve protokol üyeleri verdi.

(YK-AK-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bardakoğlu'ndan Kur'an Kursları Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement