Barilla Alfabesiyle Başkana Mektup Yazan Engelli Kız Hayaline Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Barilla Alfabesiyle Başkana Mektup Yazan Engelli Kız Hayaline Kavuştu

Barilla Alfabesiyle Başkana Mektup Yazan Engelli Kız Hayaline Kavuştu

Görme engelli İlknur Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, Braille alfabesiyle bir mektup yazarak, ders çalışırken bir çok zorlukla karşılaştığını, dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyduğunu anlattı.

12.02.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görme engelli İlknur Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, Braille alfabesiyle bir mektup yazarak, ders çalışırken bir çok zorlukla karşılaştığını, dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyduğunu anlattı. Başkan Türel de 18 yaşındaki İlknur Aslan'a hayalini kurduğu bilgisayarı gönderdi.

Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi İlknur Aslan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e bir mektup yazarak, durumunu anlattı. Görme engelli bireylerin kullandığı Braille alfabesiyle yazdığı mektupta, üniversiteye hazırlandığını ve ders çalışırken büyük zorluk yaşadığını belirten İlknur, dizüstü bilgisayar istedi. Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği tarafından çevirisi yapılan mektubu alan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İlknur'un talebinin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Başkan Menderes Türel'in talimatıyla İlknur'un çağrısına kısa sürede cevap veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, genç kızın hayalini gerçeğe dönüştürdü. İlknur'un üniversite sınavına hazırlanmasına büyük katkı sağlayacak olan dizüstü bilgisayar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ ve Serik İlçe Koordinatörü Ramazan Etli tarafından görme engelli öğrenciye teslim edildi. Çok heyecanlanan İlknur Aslan, duygularını "Çok mutluyum. Bu bilgisayar derslerimde çok yardımcı olacak. En büyük hayalim gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.

"TÜREL'İN DUYARLI OLDUĞUNU BİLİYORDUK"

Hediye takdimi sırasında oldukça duygulanan anne Fatma Aslan ise şöyle konuştu: "İlknur bir buçuk aylıkken görme yetisini kaybetti. Menderes Türel'in engelliler konusundaki duyarlılığını ve hassasiyetini biliyorduk. İlknur mektup yazmak istedi. Bir hafta içerisinde büyükşehir belediyesi bize geri dönüş yaptı. Çok mutluyuz."

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ ise, Menderes Türel'in başkanımızın değerlendirmeleri ve talimatlarıyla gerekli incelemeleri yaptırdık. İlknur'un çok başarılı bir öğrenci olduğunu öğrendik. Bilgisayar alım işlemini gerçekleştirdik ve Başkanımızın selamlarıyla bilgisayarı kendisine hediye ettik. İlknur'a üniversite sınavında başarılar diliyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barilla Alfabesiyle Başkana Mektup Yazan Engelli Kız Hayaline Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement