Barınma Merkezindeki Kaçaklardan Firar Girişimi - Son Dakika
Güncel

Barınma Merkezindeki Kaçaklardan Firar Girişimi

Barınma Merkezindeki Kaçaklardan Firar Girişimi

Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan bir grup Afganistan uyruklu kaçak, tutulduğu Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Tunca Barınma Merkezi'nden kaçmak için taşkınlık çıkardı.

08.08.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan bir grup Afganistan uyruklu kaçak, tutulduğu Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Tunca Barınma Merkezi'nden kaçmak için taşkınlık çıkardı. Polisin havaya ateş açıp biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda 4 polis yaralanırken, gazdan etkilenen hamile 1 kadının da aralarında bulunduğu fenalaşan 6 kaçak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edirne Yeniimaret Mahallesi'nde bulunan Tunca Barınma Merkezi'nde bekletilen 60 Afganistan uyruklu kaçak, sabah saat 10.30 sıralarında kahvaltı sonrası bahçeye havalandırma için çıkarıldı. Bahçedeki kaçaklar topluca bir anda polis bariyerlerini aşarak dış kapıya doğru koşmaya başladı. Bu sarada polisler kapıları tutarak mültecilerin kaçmasını engellemeyi çalışarak, telsizden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri kapıları tutarak kaçaklara biber gazıyla müdahale etti.

Bu sırada 4 Afganistan uyruklu kaçak demir parmakları aşarak barınma evinin yakınında bulunan mahalle aralarına doğru kaçmaya başladı. Polisler yaya kaçan mültecileri arkasından havaya ateş etti. Mahallede polisler yaya ve araçlarla kaçakları bulmak için çalışma başlattı. Kısa sürede yakalanan 4 kaçak polis tarafından elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.

Çıkan olayda kaçaklara müdahale eden 4 polis memuru çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Polisler olay yerindeki ambulanslarla tedavi edildi. Gazdan etkilenen aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 6 kaçak ambulansla Edirne Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren olayların ardından barınma merkezinin bahçesinde oturma eylemi yapan kaçaklar polisin ikna etmesi üzerine koğuşlarına döndüler. Olaylar sırasında barıma merkezinde de hasar meydana geldi.

"BARINMA EVİNDEN ÇIKMAK İÇİN OLAY ÇIKARIYORLAR"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin olaylar üzerine barınma merkezine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Vali Şahin merkezde bulunan 300 Afganistan uyruklu kaçağın arasında bulunanların bir bölümünün olayları başlattığını söyleyerek, "Kaçaklar barınma evinden bir an önce çıkmak istedikleri için böyle olaylar çıkarıyor. Bugün İçişleri Bakanlığı'nda sadece Edirne'yle ilgili müsteşar, genel müdür yerine göre bakan beyin de katılacağı bir toplantı düzenleniyor. Edirne ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacak. Bu insanların bilmem kaç tane vilayet geçip buraya gelmeleri de bir sorun. Buraya nasıl gelebiliyorlar, niye geliyorlar. Bu konuların masaya yatırılacağı bir toplantı yapılıyor Ankara'da. Biraz önce görüştüm inşallah iyi bir netice olur. Şu anda durum sakinledi. Sadece 35-40 bin liralık bir zarar meydana gelmiştir. Edirne son ümitti, son ümit de suya düşünce tabi ki bunlar artık zora başvurmaya başlıyorlar. Sivil itaatsizliğe geçiyorlar. Tabi bu sivil itaatsizlik de emniyeti ve bizleri yoruyor. Şu an 460 kişi burada. 100 kişi askeriyenin elinde var. Bunun sonu gelmiyor" dedi.

Olayları başlatan 16 kaçak hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barınma Merkezindeki Kaçaklardan Firar Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement