Barış Bloku Bakırköy'de Barış Mitingi Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Barış Bloku Bakırköy'de Barış Mitingi Düzenledi

Barış Bloku ile Barış İçin Kadın Girişimi, Bakırköy Halk Pazarı’nda barış mitingi düzenledi.

06.09.2015 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Bloku ile Barış İçin Kadın Girişimi, Bakırköy Halk Pazarı'nda barış mitingi düzenledi. Mitinge katılan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, "Bu ülkede hepimiz barış istiyoruz. Savaşa geçit vermek istemiyoruz. O halde biz de savaşı çıkaranlar kadar cesur olmalıyız" dedi.

Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda düzenlenen miting 16.00'da başladı. Barış Bloku'nun önderliğinde düzenlenen miting öncesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, miting yaklaşık 3 saat sürdü. Burada katılımcılara hitap eden HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, "Ey bu halkın zenginliği olan kadim halk, biz sizi katlettik, provoke ettik, bu topraklardan sürdük denilmemiştir. Bugün görüyoruz ki 6-7 Eylül hala sürmekte. 6-7 Eylül bugün Cizre'de, Yüksekova' da, Silvan'da, Lice'de devam etmekte. Halk göç ettiriliyor, halk katlediliyor ve deniliyor ki 'bunlar devlet düşmanıdır'. 'Bunlar teröristtir o yüzden ölmeyi hak ediyorlar.' Tıpkı topraklarında koparılan küçük Aylan'ın kıyılarımıza vuran cesedi gibi. Bu fotoğraftan kimse utanmış mıdır? Buna sebep olanlar utanmış mıdır? Hiç sanmıyoruz. 6-7 Eylül'ü her gün yaşatanlar bir çocuk cenazesinden utanırlar mı? Hayır. Utanmadılar, utanmayacaklar, çünkü onlar utanmazlar" dedi.

IRMAK: "BU ÜLKEDE HEPİMİZ BARIŞ İSTİYORUZ"

Barış istediklerini ifade eden Irmak, "Bu ülkenin kadim halkları, bu ülkenin temeli esası olanlar, bu ülkede hepimiz barış istiyoruz. Savaşa geçit vermek istemiyoruz. O halde biz de savaşı çıkaranlar kadar cesur olmalıyız. Türkiye halkı siz ses verirseniz bu katliam engellenir, siz destek verirseniz bu savaşı durdurabiliriz" diye konuştu.

Miting, Irmak'ın yaptığı konuşmanın ardından sahneye çıkan Kürt asıllı sanatçı Rojda'nın verdiği konserle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Bloku Bakırköy'de Barış Mitingi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Müstahak Geliyor: Barış istiyorsanız erkekleriniz etek giyerek molotof atmayacak yol kesip doktor ve kadın öldürmecek anladınmı SHOW BLOKU. Anlmazsaniz bu gidişle asker iner ... 4 0 Yanıtla

Advertisement