Barış Elçileri İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Barış Elçileri İstanbul'da

Esenler Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği “6. Barış Ekmeği Festivali”nin bu yılki misafirleri İstanbul’a ayak bastı.

18.04.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği "6. Barış Ekmeği Festivali"nin bu yılki misafirleri İstanbul'a ayak bastı.

Esenler'den dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı vermek amacıyla, 18-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek "6. Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Lübnan, Bosna, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Kosova, Romanya, Ürdün, Filistin, Suriye ve Libya'dan yaklaşık 100 çocuk İstanbul'a geldi. Türkiye'ye ilk olarak Ürdün, Makedonya ve Kosovalı çocuklar ayakbastı. Barış ve kardeşliğin temsilcilerini İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Esenler Belediyesi ekipleri karşıladı. İstanbul'da olmaktan ve barışa katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan servislerle alınarak, Merter'deki Polis Evi'ne yerleştirildiler.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ'Nİ GEZECEKLER

Festival boyunca "barış" temalı birçok etkinliğe imza atacak olan çocuklar, 19 Nisan Pazar günü İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını ve İstanbul Boğazı'nı gezecekler. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle "Çanakkale Şehitleri'nin Torunlarıyla Barış Ekmeği'ni Esenler'de Pişiriyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen festival kapsamında çocuklar 20 Nisan Pazartesi günü Çanakkale Şehitliği'ni de ziyaret edecekler. Çanakkale'de omuz omuza mücadele eden kahramanların torunları, 22 Nisan'da gerçekleştirilecek Barış Ekmeği Festivali'nde Esenler Dörtyol Meydanı'nda Barış Ekmeği pişirecekler ve bir mektupla dünya liderlerine gönderecekler. Çocuklar, 24 Nisan Cuma günü de Vialand'da eğlenceli bir gün geçirecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Elçileri İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement