Barış Günü'nde Ankara'dan Dünyaya Mesaj Verilecek - Son Dakika
Güncel

Barış Günü'nde Ankara'dan Dünyaya Mesaj Verilecek

Dünya Barış Günü nedeniyle Vatikan'dan Irak'a kadar dünyanın dört bir yanından uluslararası temsilciler Ankara'da buluşacak.

21.08.2014 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Barış Günü nedeniyle Vatikan'dan Irak'a kadar dünyanın dört bir yanından uluslararası temsilciler Ankara'da buluşacak. Dünyaya "Savaşı ancak kadın vicdanı önleyebilir" mesajı verilecek bu dev organizasyon için hazırlıklar yoğun biçimde sürüyor.

CHP Ankara İl Başkanı Av. Necati Yılmaz ile CHP İl Başkan Yardımcısı ve Anadolu Kadın Hareket Lideri Birsen Temir'in öncülüğünde, 31 Ağustos Pazar akşamı Ankara'da "Ateş çemberindeki Ortadoğu, savaşı ancak kadın vicdanı önleyebilir" temalı uluslararası bir organizasyon gerçekleştirilecek. Türkiye'den çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile uluslararası barış ve dayanışma kuruluşlarının desteğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle gerçekleşecek organizasyon için hazırlıklar yoğun olarak devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkan Yardımcısı ve Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, programa dünyanın dört bir yanından uluslar arası temsilcilerin katılacağını söyledi.

-DÜNYA BARIŞINA KATKI SUNACAK-

Birsen Temir; Vatikan, Irak, Filistin, Yunanistan, Makedonya ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu farklı ülkelerden çok sayıda yabancı konuğun, Türkiye'deki aktivist, gazeteci-yazar ve toplumsal olaylarda yaşamını yitiren kişilerin aileleriyle buluşacağını kaydetti. Panel ve konserden oluşan etkinliğin dünya barışına katkı sunmasını umduklarını vurgulayan Temir, "Her zaman söylediğimiz gibi, savaşlar en çok kadınları yaralıyor. En masum onlar ama savaşlarda en çok kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Bugün Ortadoğu'ya baktığımızda da çatışmaların ve savaşın mağdurlarının kadınlar olduğunu görüyoruz. Ama biliyoruz ki barışı da ancak kadın vicdanı önleyebilir. 31 Ağustos'ta gerçekleştireceğimiz etkinlikte de Ankara'dan dünyaya bu mesajı vereceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Barış Günü'nde Ankara'dan Dünyaya Mesaj Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement