Barış İnisiyatifleri Üyesi Bir Grup, Selahattin Demirtaş İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Barış İnisiyatifleri Üyesi Bir Grup, Selahattin Demirtaş İçin Yürüdü

Barış İnisiyatifleri Üyesi Bir Grup, Selahattin Demirtaş İçin Yürüdü

Barış İnisiyatifleri üyesi bir grup, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek amaçlı Tünel'den Galatasaray Lisesine yürüdü.

25.07.2014 23:22  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış İnisiyatifleri üyesi bir grup, cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için Tünel'den Galatasaray Lisesi'ne yürüdü.

Tünel'de buluşan gruptakiler, "Değişim, Eşitlik, Özgürlük, Barış İçin Demirtaş" yazılı pankart açarak, "Barış İçin Demirtaş" dövizleri ve üzerinde "Barış" yazan gökkuşağı renginde bayraklar taşıdı.

Gruptakiler, Türkçe ve Kürtçe "Oylarımız Demirtaş'a", "Oy ver, oy ver Demirtaş'a oy ver", "Irkçılığa dur de", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Katil IŞİD Rojava'dan defol", "Oylarımız özgürlüğe" sloganları attı ve düdük çaldı.

Grup adına basın açıklamasını, Barış İnisiyatifi üyesi Meltem Oral ve Nadire Gür birlikte okudu.

Oral, Filistin'de bir vahşet yaşandığını belirterek, "Çocuklar gözlerimizin önünde öldürülüyor. Uluslararası kurumlar ya İsrail'i destekliyor ya da derin bir sessizlik içinde. Bu vahşete dur demek zorundayız, Gazze halkıyla çok güçlü bir şekilde dayanışmalıyız" dedi.

Barış için çalışan bir cumhurbaşkanı adayları bulunduğu ifade eden Oral, Demirtaş'ın bundan sonra da barış için çalışmaya devam edeceğinden hiçbir şüphesi olmadığını söyledi.

Oral, barış için daha çok yapacak şeyleri olduğunu anlatarak, " Türkiye'yi sadece Türklerin yaşadığı bir yer olarak tarif edenler, Türkiye'de halkların barış içinde bir arada yaşama duygusunu en çok zedeleyenler oldular. Ermenileri dışladılar, Yahudileri, Çerkezleri, Rumları, Süryanileri, Romanları dışladılar. Sadece dışlamadılar, dışarı attılar, yok saydılar, inkar ettiler, asimile etmeye çalıştılar. Kürtlerin varlığını kabul etmeyen devlet, şimdi Kürt halkıyla müzakere sürdürüyor" diye konuştu.

Nadire Gül de 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağını hatırlatarak, bu seçim için hamasi nutuklar atan değil, gerçek sorunlara değinen gerçek bir adayları olduğunu söyledi.

Siyaset koltuklarını önemsemedikleri aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Bizim için aslolan hayat, barış, adalet, eşitlik, eşit koşullarda kardeşlik. Bu yüzden 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminde içimiz çok rahat. Oylarımıza göz diken, oylarımızı almak için bin bir türden yalan söyleyen ve barış, kardeşlik açısından anlaşılması ve desteklenmesi mümkün olmayan adaylara oy vermeyeceğiz. Bizler barış isteyen herkesi 10 Ağustos'ta seçimde Selahattin Demirtaş'a oy vermeye çağırıyoruz."

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

-Barış İnisiyatifleri üyesi bir grup

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barış İnisiyatifleri Üyesi Bir Grup, Selahattin Demirtaş İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement