Barış İnsiyatifi' Atso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Barış İnsiyatifi' Atso'yu Ziyaret Etti

Barış İnsiyatifi\' Atso\'yu Ziyaret Etti

Adıyaman’da 33 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Barış İnisiyatifi üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’yu makamında ziyaret etti.

25.08.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 33 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Barış İnisiyatifi üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu'yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Barış İnisiyatifi üyeleri adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şube Başkanı Av. Osman Süzen, çatışmalı sürecin her geçen gün arttığını belirtti.

Süzen, "Bildiğiniz gibi ülkemizde çatışmalı bir süreç başlamış durumda. Her gün ölümler yaşanıyor. Gittikçe de artan bir iç savaşın eşiğine gidiyoruz. Adıyaman'da da STK'lar ve demokratik kitle örgütleri olarak bir araya geldik. Çeşitli düşünceleri paylaşan kurumlarız. Her türlü düşünceden STK bu oluşumun içindedir. Adıyaman'da bu savaşın bu çatışmalı sürecin durdurulması için sivil toplum olarak nasıl bir katkı sunabiliriz diye bir araya gelerek 'Barış inisiyatifi' oluşturduk. Bu temelde de şu ana kadar 33 tane sivil toplum örgütü, Odalar ve partiler bu oluşumumuza güç kattılar, bu oluşumun içinde oldular. Şimdi de Ticaret ve Sanayi Odasına da bir ziyaretimiz var. Başkanımız Mustafa beye bu oluşumun amacını anlattık. Biz barışın ülkeye gelmesi, ülke evlatlarının ölmemesi için halkın barışa sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Halk eğer taraflara 'Biz barış istiyoruz' talebini yüksek bir sesle dile getirirse bir canımızın daha ölmesini önlemiş olacaktır. Herkesin bu savaşın durması için bir gayret sarf etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Oluşumumuzun amacı budur. Barış insiyatifini hayata geçirmiş durumdayız. Umarım bir nebze olsun akan kardeşkanının durmasına katkı sağlamış olacağız. Herkesi de inisiyatifimize güç vermeye davet ediyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, son günlerde yaşanan olayların sona ermesini temenni ederek, "Tabi ki bu acı hepimizin acısı. Ülkede yaşayan hiçbir insanın bu olayları tasvip ettiğine inanmıyorum. Aynı çerçevede bu insanların ölmemesi bizim temennimizdir. Biz bir şey yapabilir miyiz noktasında bizleri ziyaret ettiler. Bende hem şahsım hem kurumum adına elbette biz her zaman olduğu gibi bundan sonra da bugünde yarında bu ülkede insanların ölmemesi adına elimizden ne geliyorsa yaparız, bunun için varız. Daha fazla kardeşkanının akmasına tahammülümüzün olmadığını her fırsatta dile getiriyoruz. Bir taraftan insanlarımızın ölmesi, diğer taraftan ekonomimizin alt üst olmasına gönlümüz razı olmaz. Türkiye'de olup bitenleri hiçbir zaman tasvip etmediğimiz gibi tarafların bir an önce bu işi sonlandırması gerekir diye düşünüyoruz. Bu hepimizi üzüyor, toplum bundan çok rahatsız. Genç, dinamik bir yapımız var. Ülkenin daha iyi yerlere gelebilmesi için ivedilikle bu olayların sonlandırılması lazım. Bu çerçevede ülkede son bir aydır hepimiz huzursuzuz. Bunun sonlandırılması için Osman Bey ve arkadaşlar 'Barış insiyatifi' oluşturmuşlar. Bizde ülkemizin huzura kavuşması noktasında elimizden geleni yapmaya yükümlüyüz. Ziyaretleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ülke gündemi üzerine sohbet edilirken ziyarete Mazlum-Der Şube Başkanı Hidayet Aktoprak, Kadın Yaşam Derneği Başkanı Semra Karadağ, KESK adına Hasan Basri Yorulmaz ve Mansur-Der Şube Başkanı Osman Oğuz katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış İnsiyatifi' Atso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement