Barış Manço'nun Ölümsüz Sözleri Resim Sergisiyle Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Barış Manço'nun Ölümsüz Sözleri Resim Sergisiyle Yaşayacak

Beşiktaş Belediyesi, 1999 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço’nun 17. ölüm yıl dönümünde sanatçının 80 şarkı sözünü 80 görsel sanatçının eseriyle birleştirdiği resim sergisi açtı.

02.02.2016 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, 1999 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço'nun 17. ölüm yıl dönümünde sanatçının 80 şarkı sözünü 80 görsel sanatçının eseriyle birleştirdiği resim sergisi açtı.

Beşiktaş Belediyesi, 1999 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Barış Manço'nun 17. Ölüm yıl dönümü nedeniyle ünlü sanatçının 80 şarkı sözünü 80 görsel sanatçının eseriyle birleştirdiği resim sergisi açtı. Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Barış Manço'nun eşi Lale Manço Ahıskalı, oğlu Batıkan Zorbey Manço ile çok sayıda seveni katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Murat Hazinedar, Barış Manço'nun insan hayatına kattığı değerlere dikkat çekerek, "Her gün Barış Manço dinleyen bir evladı sayılırım. Hayatımızı anlamlı kılan en önemli şey sanattır. Bu konuda çok dertliyiz. Bu konuda en büyük izlerden birisi Barış Manço'dur. Bu kadar sanatçının içinden sıyrılarak 70'li yıllardan itibaren bir ülkenin hayatında bu kadar iz bırakmış birisi. İçimde hala bırakamadığım çocukluğumun en önemli simgesi Barış Manço. Hala erken kalkıyorsam bunda Barış Manço'nun payı var. Hepimiz çocukluğuna gençliğine damga vurmuş büyük bir sanatçı. O ne yaptıysa çocuklar ve gençler için yaptı" dedi.

Barış Manço'nun siyaset üstü bir isim olduğunu aktaran başkan Hazinedar, "Aslında saklı birçok şeyi onunla beraber çözdük. Saklı kalmış ama onun güftelerinde bize ulaşan kültürümüze dair mesajlar var. Bu toprakların kültürünün sağında solunda siyasetin üstünde olduğunu onunla öğrendik. O bu toprakları aştı. Üç kıtada at koşturmuş atalarımızın kılıçla yaptığını kültür ve sanatla yaptı. Onunla dünyayı gezdik. Birlikte başka halkların gönlünü fethettik. Genç yaşta aramızdan ayrıldı. Ancak ardında her biri ayrı bir anlam ve öneme sahip yüzlerce dev eser bıraktı. Şarkılarının şarkı sözlerinin değeri gün geçtikçe her birimize çok daha fazla ulaşıyor. Daha iyi anlaşılıyor. Barış Manço bu milleti birleştiren sanatçılardan biriydi. Hiç bir ifadesi hiçbir tavrı ayrışmaya sebep olmuyordu" ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmanın ardından başkan Hazinedar, Lale Manço Ahıskalı, Batıkan Manço ve sanatseverlerle birlikte 80 parçadan oluşan sergiyi açtı. Açılışın ardından ise katılımcılar sergiyi gezdi.

İlk kez yapılan bu özel projede sanatçılar, 80 sözden birini seçip, özgürce yorumladı. Her yaştan gençlerin yer aldığı geniş liste Barış Manço'nun ne kadar büyük bir usta olduğunu da gözler önüne serdi. Sergi Müzikotek ve Barış Manço 7'den 77'ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği ortak çalışması olarak ortaya konuldu.2 Şubat'ta açılan sergi 13 Şubat tarihine kadar Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisinde gezilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barış Manço'nun Ölümsüz Sözleri Resim Sergisiyle Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement