"Barış Sürecine Kurşun Sıkıldı" - Son Dakika
Güncel

"Barış Sürecine Kurşun Sıkıldı"

"Barış Sürecine Kurşun Sıkıldı"

Hüseyin Çelik, Paris'de gerçekleşen suikast ile ilgili açıklamalarda bulundu.

12.01.2013 11:29  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüseyin Çelik, Paris'de gerçekleşen suikast ile ilgili olarak da, " Türkiye'nin başlattığı barış sürecine sıkılmış bir kurşundur. Araştırmaların sonucu ortaya çıkmadan söyleceklerimiz tahminlerden ibarettir" şeklinde konuştu.

Paris'de PKK'nın 3 kadın yöneticisine yönelik suikast ile ilgili üçüncü aktörlerin olayla ilgili olabileceğine dair sorulan, "İran parmağı olabilir mi ya da 3 ülkeler nasıl devreye giriyor?" şeklindeki soruya Çelik şu yanıtı verdi: "İran özellikle parmağının olabileceği üzerinde duranlar daha önce İran'ın yaptığı bazı infazlardan yola çıkabiliyor. Oradan buradan da gelse, iç hesaplaşma da olsa, Türkiye'nin başlattığı barış sürecine sıkılmış bir kurşundur. Araştırmaların sonucu ortaya çıkmadan söyleyeceklerimiz tahminlerden ibarettir. Böyle hassa bir mevzuda tahminlerimiz olacaktır. Kesin bir ifade kullanmak biraz sıkıntılı olabilir."

"AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZ"

Anayasa Mahkemesi'nin, oda meclislerinde üst üste iki dönem başkanlık yapanların, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin kanun hükmünü iptal etmesi ve Ak Parti İç Tüzüğü'nde bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği hakkında görüşleri sorulan Hüseyin Çelik şu değerlendirmelerde bulundu: "Bizim 3 dönemimiz bir yasa değil, parti tüzüğüdür. Partimizin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması benim aklımın ucundan bile geçmez. Türkiye'de babadan oğula devreden sendikal faaliyetler var. Gençlere fırsat verildiği bir ortam oluşsun istedik. Artık, Anayasa Mahkemesi'nde daha çok sesli ve renkli bir yapı var. Bu nedenle daha fazla hukuk zeminine oturan karalar verildiğine inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan kolay yetişmiyor, Abdullah Gül kolay yetişmiyor, Rifat Hisarçıklıoğlu kolay yetişmiyor. Bunun, Ak Parti'ye emsal teşkil edeceğini sanmıyorum.

"ÜZERİNE GİDECEĞİZ"

Hüseyin Çelik, Yeni Akit Gazetesi'ne dün gece ses bombası atılması ile ilgili olarak,"Geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Biz basına tehdide yönelik olayları tolere etmemiz mümkün değil. Şiddetle kınıyorum. Biz üzerine gideceğiz. Can kaybının olmaması sevindirici taraf" şeklinde konuştu.

"TALEPLER SON DERECE HAKLI, MASUM VE OLMASI GEREKEN"

Öğretmenlerin Şubat atamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Çelik, Şubat ayında atama isteyen öğretmenlerin haklı olduğunu belirterek, "Şubatta öğretmenlik ataması yapılsın diyen arkadaşların taleplerinin haklı ve meşru olduğunu düşünüyorum. Bu insanların taleplerini son derece haklı, masum ve olması gereken olduğunu düşünüyorum. Bu işin en tepesinde olan Başbakan'dır. Başbakan ile bu konuda yaptığım konuşmaları twitter'den paylaştım" dedi.

(GK) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Barış Sürecine Kurşun Sıkıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement