Barış Treni Sivas'ta - Son Dakika
Güncel

Barış Treni Sivas'ta

Barış Treni Sivas\'ta

Çözüm sürecine sivil destek sağlamak amacıyla İstanbul Pendik'ten Diyarbakır'a hareket eden Barış Treni bugün Sivas'a geldi.

17.03.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm sürecine sivil destek sağlamak amacıyla İstanbul Pendik'ten Diyarbakır'a hareket eden Barış Treni bugün Sivas'a geldi. Sivas Tren Garı'nda gerçekleşen karşılama törenine Vali Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Mahir Kuzucu, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Vali Alim Barut, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Bu millet hiçbir şekilde oyunlara, tezgahlara gelmeyecektir. Bu millet nasıl asırlardır bir arada hür ve müstakil olarak yaşıyorsa gelecekte de aynı şekilde yaşayacaktır. Geçmiş bizim geleceğimizin teminatıdır. Bu ülke gelecek asırlarda daha iyi yerlerde olacaktır. Bugünümüzün dünümüzden daha güzel olacağına inanıyorum. Bu şekildeki bir organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Kendilerini Sivas'ta bir günde olsa ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum." dedi.

Barış treninde bulunan Platform Sözcüsü Cengiz Algan ise, "Barış treni olarak 5'inci durağımızdayız. 30 yıldır memleketimize zarar vermiş bu çatışma dönemi sona erecek, silahlar bırakılacak. Bundan sonra artık silahların değil fikirlerin konuşmasını istiyoruz. Kardeş kavgası yaratılmaya çalışılıyor ama bu ülkede böyle bir şey asla yok. Bin yıldır bir arada yaşayan bir milletiz bundan sonrada böyle olacağını biliyoruz. Bu çatışma dönemi inşallah sona erecek, bu sene inşallah iki bahar birden yaşarız. Bundan sonra önümüz, yolumuz biz hep birlikte Türkiye'yiz. Önümüz, yolumuz açık olsun. Ortak vatanımızda hep birlikte yaşamaya devam ederiz." dedi. Polis ekipleri tren garında geniş güvenlik önlemleri alırken, program kapsamında Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilmesi planlanan fidan dikim töreni ve 'Çözüm Sürecinde Neredeyiz' konulu panel güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Treni Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement