Barış ve Demokrasi Platformu'ndan 'Suruç' Protestosu - Son Dakika
Yerel

Barış ve Demokrasi Platformu'ndan 'Suruç' Protestosu

Barış ve Demokrasi Platformu\'ndan \'Suruç\' Protestosu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen Siverek Demokrasi Platformu üyeleri, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamayı protesto etti.

21.07.2015 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen Siverek Demokrasi Platformu üyeleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamayı protesto etti.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo'nun Parkı'nda bir araya gelen Siverek Demokrasi Platformu üyeleri sloganlar atarak, Suruç'taki patlamayı kınadı. Grup üyeleri, Kanlıkuyu meydanında basın açıklaması düzenledi.

Siverek Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını İbrahim Halil Ayyıldız yaptı.

Ayyıldız konuşmasında, "20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta Amara Kültür Merkezinde Kobani ile dayanışma için Türkiye'nin dört bir yanından gelen SGDF (Sosyalist Gençler Dernekleri Federasyonu) üyeleri basın açıklaması yaptığı sırada patlayan bombayla şu ana kadar 32 kişi yaşamını yitirmiş, 103 kişi ise yaralanmıştır. Suruç katliamında yaşamını yitirenler, hepsi Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen devrimcilerdi, onlar üniversite öğrencileriydi. Kobani'ye çocuklara oyuncaklar götüreceklerdi. Onlar barış elçileriydi, onlar insanlık için yola çıkanlardı" dedi.

Platform üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış ve Demokrasi Platformu'ndan 'Suruç' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement