Barış Yarkadaş, "Chp İktidarında Gazeteciler, Fikirleri Ne Olursa Olsun, Gözümüz Gibi Korunacak" - Son Dakika
Güncel

Barış Yarkadaş, "Chp İktidarında Gazeteciler, Fikirleri Ne Olursa Olsun, Gözümüz Gibi Korunacak"

Barış Yarkadaş, "Chp İktidarında Gazeteciler, Fikirleri Ne Olursa Olsun, Gözümüz Gibi Korunacak"

Chp İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, medya üzerindeki baskıların CHP iktidarı ile sona ereceğini söyledi.

05.10.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, medya üzerindeki baskıların CHP iktidarı ile sona ereceğini söyledi. Yarkadaş, "Gazetecilerin sinek gibi ezilme, tırnaklarının çekilme, dişlerinin sökülme tehditleri 1 Kasım'da sona erecek" ifadesini kullandı.

CHP Kartal İlçe Örgütü'nün Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışı CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Gamze Akkuş İlgezdi ile milletvekili adayları Erkan Başboğa, Derya Şentürk, Cem Haydar Bektaş, Birsen Tursun Demirel, Nurettin Sarıbal ve Metin Ağırman'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, medya üzerindeki baskıların artarak sürdüğünü söyledi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırının bunun son örneği olduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Gerçeklerin öğrenilmesinden korkanlar, TV binalarını bastırıyor, gazetecileri tehdit ediyor, topluma gözdağı vermek için yumruklatıyor" dedi.

ZİYARETİ ANLATTI

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile evinde ziyaret ettiklerini ve Ahmet Hakan'ın moralinin iyi olduğunu belirten Yarkadaş, " "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile Ahmet Hakan'ın evine gittik, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ahmet Hakan, partimizi ve sayın genel başkanımızı kimi zaman çok sert ifadelerle eleştiren bir yazardır. Ama buna rağmen, sayın genel başkanımız Hakan'ın evine giderek, Kaçak Saray'daki diktatorya heveslisine demokrasi dersi vermiştir" diye konuştu.

"GÖZÜMÜZ GİBİ KORUNACAK"

AK Parti iktidarının yaklaşan seçimler öncesi oylarını bir türlü artıramadığı için saldırganlaştığını ifade eden Yarkadaş, "AKP'nin milletvekilleri gazete binalarını basıyor. Bir milletvekili medya patronlarının dişlerini sökeceğini, tırnaklarını çekeceğini söylüyor. Yandaş gazeteci ise gazetecilerin sinek gibi ezileceğini belirtiyor. Buradan açıkça ilan ediyorum: CHP iktidarında, gazetecilerin dişleri sökülmeyecek, hiç kimse sinek gibi ezilmeyecek, kimsenin tırnağı çekilmeyecek... CHP iktidarında gazeteciler, fikirleri ne olursa olsun, gözümüz gibi korunacak"  diye konuştu.

CHP heyeti, Hürriyet Mahallesi'nin ardından CHP Yakacık Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında da hazır bulundu. Heyet, açılış sonrası CHP Beykoz Gençlik Kolları'nın Çayır Mevkii'nde düzenlediği festivale katıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Yarkadaş, 'Chp İktidarında Gazeteciler, Fikirleri Ne Olursa Olsun, Gözümüz Gibi Korunacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement