Barış Yarkadaş İfade Verdi: Yurt Atayün 36 Gazeteciyi Şikayet Etmiş - Son Dakika
Güncel

Barış Yarkadaş İfade Verdi: Yurt Atayün 36 Gazeteciyi Şikayet Etmiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün 36 gazeteciyi şikayet ettiği iddia edildi.

01.08.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün 36 gazeteciyi şikayet ettiği iddia edildi.

Gerçek Gündem'in haberine göre Atayün'ün şikayet ettiği gazeteciler arasında Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş da var. Atayün, görevden alınmasına ilişkin yapılan haberlerde gazetecileri "terör örgütüne hedef göstermek"le suçladı. Atayün, "Haberlerde yer alan iddialar doğru değil, ben yasadışı dinleme iddialarından dolayı görevden alınmadım" ifadesini de kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün, 36 gazeteciyi şikâyet etti ve "kamu davası açılması"nı talep etti. 21 Mart 2013 tarihinde görevden alınmasına ilişkin haberlerde, kendisinin "terör örgütlerine hedef gösterildiği"ni belirten Atayün, "Ben dinleme iddiaları yüzünden görevden alınmadım" ifadesini kullandı.

36 internet sitesinde görevden alınma gerekçesi olarak, "yasadışı dinleme yaptığı iddiasıyla görevden uzaklaştırıldığı iddia edildi" ifadesinin kullanıldığını belirten Atayün, "Bu doğru değil" dedi.

Atayün'ün şikayetçi olduğu www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş dün ifade verdi. Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro'da ifadesi alınan Yarkadaş, "Yurt Atayün'ü örgütlere hedef göstermek gibi bir niyetimiz ya da kastımız yoktur. Görevden alınma gerekçesini de zaten iddia olarak dile getirdik" dedi.

Atayün'ün şikayeti üzerine başlatılan soruşturma davaya dönüştüğü taktirde, gazeteciler için üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Barış Yarkadaş İfade Verdi: Yurt Atayün 36 Gazeteciyi Şikayet Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement