Murat Hazinedar: Hakkari'ye Minnettarız - Son Dakika
Güncel

Murat Hazinedar: Hakkari'ye Minnettarız

Murat Hazinedar: Hakkari\'ye Minnettarız

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar,Beşiktaş'tan uzattığımız ele uzanan, sıkıca sarılan Hakkari'ye, belediye başkanlarımıza, bütün Hakkari'ye minnettarız dedi.

01.09.2014 23:34  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Beşiktaş'tan uzattığımız ele uzanan, sıkıca sarılan Hakkari'ye, belediye başkanlarımıza, bütün Hakkari'ye minnettarız" dedi.

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerince yürütülen "Barışta Hakkari'de buluşalım" Projesi kapsamında kente gelen Anadolu Ateşi grubu, ünlü Kürt sanatçı Hozan Dino ve yöresel sanatçılar, nevruz alanında düzenlenen etkinlikte sahne aldı.

Hakkari Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ilk olarak sahne alan grup Lawje, sevilen Kürtçe parçalarını ve bir de Asurice şarkı seslendirdi. Feqiye Teyran Kültür Merkezi halk oyunları ekibinin sahne alarak gösteri sunduğu etkinlikte, Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu da Hakkarililere mini konser verdi.

Çözüm süreciyle yaşanan normalleşmeyle yaşadığı Avrupa'dan 17 yıl sonra Türkiye'ye dönen ünlü Kürt sanatçı Hozan Dino sahneye çıktı. Dino'nun şarkılarına Hakkarililer de eşlik etti. Dino'nun konserinin ardından Beşiktaş Belediyesi'nin hazırladığı tanıtım videosu ve Yezidi inancını tanıtan ve IŞİD'in Şengal bölgesinde Yezidilere yönelik katliamlarını gösteren sinevizyon izletildi.

Daha sonra sahne alan Anadolu Ateşi grubu Hakkarililere 1 saat gösteri sundu.

Etkinliklerin devam ettiği sırada nevruz alanına gelen Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sanatçı Kadir İnanır ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

"Biz bundan sonra beraberce geleceği inşa edeceğiz"

Burada vatandaşlara seslenen Hazinedar, Beşiktaş'tan Hakkari'ye, Hakkari'den bütün Türkiye'ye, her noktasına barışı taşıyacaklarını, Türkiye'nin herkesin vatanı olduğunu söyledi.

"Bu kadim Türkiye'de nasıl 'Çanakkale geçilmez' yazısını Türklerin ve Kürtlerin kanıyla yazdıysak, nasıl milli mücadeleyi birlikte yaptıysak, bütün yaşadığımız acılara, hatalara, ödediğimiz bedellere rağmen el ele tutuşacağız" diyen Hazinedar, dünkü kavgaların bugüne taşınması durumunda çocuklara geleceği güzelce bırakamayacaklarını dile getirdi.

Hakkarililere kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Hazinedar, "Beşiktaş'tan uzattığımız ele uzanan, sıkıca sarılan Hakkari'ye, belediye başkanlarımıza, bütün Hakkari'ye minnettarız. Biz bundan sonra beraberce geleceği inşa edeceğiz. Dünya Barış Günümüz kutlu olsun, yolumuz açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Hatipoğlu, Hazinedar'a kente gösterdiği ilgi ve destekten dolayı kentin sembollerinden kilim ve yöresel ürünler hediye etti, günün anısına plaket verdi, Hazinedar da Hatipoğlu'na plaket takdim etti.

Hakkari'de ilk kez bir caz konseri veren Boğaziçi Caz Korusu Şefi Büşra Doğan, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Hakkari'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hakkarili vatandaşların da kendilerine büyük ilgi gösterdiğini ve beğenerek alkışladığını aktaran Doğan, "Şu anda çok mutluyuz. Gerçekten en anlamlı konserlerimizden birini verdik. Bize bu imkanı sağlayan ve Hakkarililerle buluşmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Hakkarililer bizi beğenerek alkışladı. Bu bizim mutluluğumuzu katladı. Beğenerek alkışladıklarına inanıyoruz ve teşekkür ediyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Murat Hazinedar: Hakkari'ye Minnettarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement