Bariyerler Kaldırıldı Sur Güzelleşti - Son Dakika
Yerel

Bariyerler Kaldırıldı Sur Güzelleşti

Gazi köşkü ile Suru bir birine bağlayan Mardinkapı Caddesi de yaya trafiğine açıldı, 27 Nisan'da da araç trafiğine açılası bekleniyor.

25.04.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yerel yayın yapan Özgür Haber Gazetesi'nin, "Bariyerler kötü izlenim veriyor" başlıklı haberi üzerine Diyarbakır Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti ve merkez Sur ilçesinde kötü bir görünüm sergileyen demir bariyerlerin bir kısmını kaldırdı, kimi yerlere de demir bariyerler yerlerine huni yerleştirildi. Gazi köşkü ile Suru bir birine bağlayan Mardinkapı Caddesi de yaya trafiğine açıldı, 27 Nisan'da da araç trafiğine açılası bekleniyor.

Kervansaray'ın önündeki bariyerler tamamıyla kaldırıldı

Hasırlı ve çevresindeki birkaç mahallede yasağın devam ettiği Merkez Sur ilçesinde Gazi ve Melikahmet Caddelerinde hayat yavaş yavaş iyileştiriliyor. 16 Nisan Cumartesi günü Sur'da esnaf ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde 17 Nisan Pazar günkü gazetemizin, "Bariyerler kötü izlenim veriyor" başlıklı haberimizle esnafın sıkıntılarını dile getirmiştik.

Vali ve Emniyet Müdürü Kayıtsız Kalmadı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan halkın "Balıkçılarbaşı ve Mardinkapı'daki bariyerlerin kaldırılması konusundaki taleplerine kulak tıkamadı ve gereken talimatları vererek bariyerlerin kaldırılmasını sağladı. Balıkçılarbaşı dolmuş durağı ve Melik Ahmet caddesinin önündeki bariyerler kenara çekildi. Mardinkapı'da tarihi Kervansaray Otelinin önündeki bariyerler ise tamamıyla kaldırıldı ve yerlerine huniler bırakıldı. Sur Esnafları, yetkililerden 27 Nisan'dan itibaren Gazi Köşkü ile Gazi Caddelerinin kesiştiği Mardinkapı'nın araç trafiğine açılacağı sözünü aldıklarını söyledi.

Sur Yavaş Yavaş Canlanıyor

Yaklaşık 4 ay süreyle çatışmaların yaşandığı ve yasakların kısmen devam ettiği merkez Sur ilçesinde yaralar da sarılmaya başlanıyor. Melikahmet ve Gazi caddelerinin yanı sıra Ulu Cami çevresi ve 1952 yılında büyük bir yangının çıktığı için o günden beri "yanık çarşı" anlamına gelen çarşıya şewıtı diye Kürtçe isimlendirilen kapalı çarşıda vatandaşlar iş yerlerini açıp müşteri beklemeye koyuldu. Aşefçiler çarşısı, çarşıya çewıtı, Ulu Cami çevresi ve hasan paşa esnafları yavaş yavaş iş yapmaya başlarken ana cadde üzerinde de alışveriş konusunda hafif bir kıpırdamanın olduğu görülüyor.

Hevsel'de İş ve Aş Zamanı

Diyarbakır ve ilçelerinin 6yanı sıra Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun büyük bir bölümünün sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan tarihi Hevsel Bahçeleri'nde de hayat normale dönüyor. Merkez Sur'da yaşanan çatışmalar nedeniyle aylar boyunca tarlalarında rahat çalışamayan vatandaşlar son dönemde çiftçilik yaptıkları bahçelerinde günlük rutin işlerini aksatmadan sürdürüyor. Hevsel'de şu araklar çapa ve ekim işleri yapılıyor. Ancak marul, yeşil soğan, roka, maydanos ve benzeri sebze hasadı devam ediyor.

İskenderpaşa Konağı da Açıldı

Öte yandan malum olaylardan dolayı uzun süredir kapalı olan tarihi İskender Paşa Konağı da yeniden hizmete aşıldı. İskender paşa Konağı yaklaşık bir haftandan bu yana konuklarını ağırlıyor.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bariyerler Kaldırıldı Sur Güzelleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement