Baro Başkanı Balkız'dan Soykırım Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Balkız'dan Soykırım Açıklaması

Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin'e yaptığı ziyarette sözde Ermeni soykırımıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

24.04.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin'e yaptığı ziyarette sözde Ermeni soykırımıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye'nin önemli günlerden geçtiğini söyleyen Balkız, "Seçimden önceki siyasi gerginlik, gerekse mahalli seçimlerden sonra yaşanan gelişmeler Türkiye'nin ve Türk toplumunun dinamizmini ve aklı selimini muhafaza etmesi gereğini ortaya koyuyor" dedi.

Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i ziyaret ederek seçimlerde kazandığı başarıdan ötürü kutladı. 24 Nisan'ın sözde Ermeni soykırımının ifade edildiği bir tarih olduğunu hatırlatan Balkız, geçmişteki olayları asla soykırım olarak kabul etmediklerini söyledi. Balkız, Türkiye'nin önemli günlerden geçtiğini anlattı.  Dünya ve Avrupa parlementolarında karşılaşılan durumla ilgili değerlendirmeler yapan Balkız, Ermeni Diasporası'nın pek çok parlementoda soykırımı kabul ettirmeye çalıştığını belirterek, şöyle dedi:

"2015 yılına geliyoruz. Sayın Başbakan'ın ifade ettiği, geçmişteki yaşananlardan üzüntü duyduklarına ilişkin mesajı Türkiye'nin önümüzdeki yıl üreteceği politikalar bakımından havayı yumuşatıcı bir mesaj olarak değerlendiriyorum. Dünyadaki yankıları da bu anlamda oldu. Türkiye'de o gün yaşayan Ermeniler'in de Türk, Kürt ayrımı yapılmadan Müslüman ahaliye yaptıkları zulmü ve işgalci Rus birlikleriyle gÜneyde Fransız, İngiliz birlikleriyle yaptıkları zulmü unutmuyoruz. Onlardan da bunun için özür bekliyoruz. Türkiye'nin 1970'li yıllarda kaybettiği dış politikadaki deneyimli politikacılığını, bu Ermeni diasporasının teşvikleriyle katledilmesini de unutmadık. Tarih kin ve nefretlerin yaşatılacağı değil, problemlerin çözüleceği, dünyada barışın egemen olacağı bir tarih olmalıdır. Sayın Başbakan'ın dünkü Ermeni meselesiyle ilgili görüşmelerini bu bakımdan olumlu buluyorum."

"SİLAHSIZLIK DÖNEMİNDE DUYARLILIK ÇAĞRISI"

Türkiye'nin barış süreci içerisinde olduğunu belirten Zeynel Balkız, kalıcı barışı sağlamak adına bütün ülkeyi mutluluk verici bir tabloya ulaştırmasını beklediklerini ifade etti. Şehit haberlerinin gelmemesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Balkız, "Silahsızlık dönemi içeriden ve dışarıdan nemalanan bir takım hainlerin kendi hazırlıklarını yapma dönemi olmamalıdır. Biz devletin bu konuları inceleyen, inceleten bir duyarlılıkta olmasını isteriz. Bölgedeki barolardan alınan bilgiler durumun iç açıcı olmadığı şeklinde. Kuzey Irak anlamında Türkiye'deki bir yapılanmaın oluşumuna asla fırsat verilmemesini bekliyoruz. Bu baroların görevleri içerisindedir. Hukukun üstünlüğün sağlanması, devlet millet vatan bütünlüğümüzün açısından yetkilileri uyarıyoruz" diye konuştu. - Turgutlumanisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Balkız'dan Soykırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement