Baro Başkanı: Elinizi Silahlardan Çekin - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı: Elinizi Silahlardan Çekin

Baro Başkanı: Elinizi Silahlardan Çekin

Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, "Diyaloga geçin. Elinizi silahlardan çekin, operasyonları durdurun" çağrısında bulundu.

11.09.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artan çatışmalı ortamın son bulması ve askeri operasyonların durdurulması için toplumun farklı kesiminden çağrılar gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Adliyesi önünde son yaşananla ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, ülkenin çözüm sürecinin askıya alınmasının ardından şiddet sarmalına büründüğünü söyledi.

'ÜLKEMİZ KAN GÖLÜNE DÖNDÜ'

Bir devlet projesi olarak yürütülen barış sürecinin hedeflenen ulaşmadan sona erdiğine dikkat çeken Delebe, "İki buçuk yıl süren bu süreç boyunca ülke şiddet sarmalından kurtulmuş, insanlar ölmüyordu. Ancak ne oldu ise önce Suruç sonra Ceylanpınar'daki katliam bu süreci bir anda yok etti.Sürecin bitmesi ile birlikte, yaklaşık üç aydır ülkemiz adeta kan gölüne döndü. Her gün gencecik insanlar hayattan kopmakta, yüreklere ateş düşmektedir. Hayatını kaybedenlerin tamamına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet diliyoruz.İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Bir damla insan kanı, dünyadaki bütün toprak parçalarından, bütün ülke sınırlarından daha kutsaldır, daha kıymetlidir. Bizim anlayışımıza göre, söz konusu insan hayatı ise gerisi teferruattır" dedi.

'ÜLKEYİ YÖNETENLER ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMIYOR'

"Şunu açıkça ifade edelim ki, akan kanın durması için siyaset kurumu üstüne düşeni yapmıyor" diyen Delebe, "Ülkeyi yönetenler üstüne düşeni yapmıyor. Medya, sivil toplum örgütleri ve hatta toplumun kendisi üstüne düşeni yapmıyor. Her insan, her kurum, her aktör bu kardeş kavgasının sona ermesi için gücü oranında bir mücadele verirse, her şey çok farklı olacak" diye konuştu.

'BARIŞ VE HUZUR İSTİYORUZ'

Ülkede sadece huzur ve barış istediklerini vurgulayan Delebe, tekrardan anlaşma zemininin oluşturulması gerektiğini kaydetti. Barışa el uzatanların tarihe geçeceklerini belirten Delebe, "Çatışmalar sürdükçe, cenazeler ülkenin dört bir yanına gönderildikçe halklarımız arasındaki ayrışma derinleşecek. Özellikle batı illerinde sivil halka yapılan ırkçı saldırıların dozu arttıkça, duygusal kopuşlar hızlanacak.Neyi paylaşamıyoruz, nerede anlaşamıyoruz? Konuşmakla, tanışmakla her türlü sorunumuzu çözebilecekken bu savaş, bu kardeş kavgası niye? Neden gençlerimiz daha hayatlarının baharında toprağa düşüyor? Neden anneler kokularına doyamadıkları yavrularını toprağa veriyor?Bizler, Türkiye toplumu olarak savaş istemiyoruz, kardeş kavgası islemiyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde huzur ve barış istiyoruz. Bunu temin edecek olanlar, ülkeyi yönetenlerdir, siyasi aktörlerdir.Ey siyasi aktörler, ülkeyi yönetenler, karar vericilerGelin tekrar anlaşma zeminini yoklayın. Diyalogageçin.Elinizi silahlardan çekin, operasyonları durdurun.Hem de bunu hiçbir siyasi kaygı taşımadan, hiçbir hesap içinde olmadan yapın. Merak etmeyin, barışa el uzatanlar küçülmezler, puan kaybetmezler. Bilakis yücelirler, tarihe geçerler" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baro Başkanı: Elinizi Silahlardan Çekin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement