Baro, İstismara Karşı Yetkilileri Göreve Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Baro, İstismara Karşı Yetkilileri Göreve Çağırdı

Baro, İstismara Karşı Yetkilileri Göreve Çağırdı

Muğla E Tipi Cezaevi'nde 4 çocuğa yönelik şiddet, olayı ile ilgili Şanlıurfa Barosu, Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumların harekete geçmesini istedi.

05.03.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz hafta Muğla E Tipi Cezaevi Sübyan Koğuşunda 17 yaşındaki çocuklar tarafından 14 yaşındaki 4 ortaokul çocuğuna yönelik cinsel taciz ve istismar olayı gündeme gelmişti.

Cezaevinde yaşanan bu şiddet ve taciz olayıyla ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Barosu, Adalet Bakanlığı ve diğer yetkili kurumların harekete geçip bu olayı gerçekleştirenlerin tespit edilmesini istedi.

Şanlıurfa Adliyesi önünde bir araya gelen Şanlıurfa Barosu adına açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Gökhan Devrim, Nazım Hikmet'in 'Dünyayı verelim çocuklara' şiirini okuyarak konuşmasına başladı.

Devrim, "Geçen hafta Muğla E Tipi Cezaevi Sübyan Koğuşunda 17 yaşındaki çocuklar tarafından 14 yaşındaki 4 ortaokul çocuğuna yapılanlar Nazım'ın şiirindeki dünyayı emanet edeceğimiz çocukların nasıl zayi olduğunu gözler önüne sermektedir. Yaş farkı dikkate alınmadan koğuşlara yerleştirilen çocuklar arasındaki büyük çocukların küçük çocuklara yönelik şiddet, istismar ve cinsel taciz olaylarından bir tanesi de Muğla E tipi ceza evinde yaşanmış ve kamuoyu, basına yansıması sonucu durumdan haberdar olmuştur. Yaşanan olayın vahameti, şiddete maruz kalan çocukların yaptıkları açıklamalarla kan donduracak boyutlarda olduğunu gözler önüne sermiştir" dedi.

'ÇOCUKLAR TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILIYOR'

Cezaevlerindeki çocukların ıslah edilmek yerine şiddete ve cinsel sömürüye maruz kaldığını belirten Devrim, "Suç ve ceza politikası çerçevesinde suçluyu ıslah edip tekrardan topluma kazandırma işlevi bulunması gereken cezaevlerinde, çocukların fiziksel, zihinsel ve cinsel şiddete maruz bırakılması onların ıslahını gerçekleştirmek bir yana psikolojilerini bozmakta onları toplumdan uzaklaştırmakta ve daha fazla şiddete meyletmelerine neden olmaktadır" diye konuştu.

'ONLARA YAPILAN TOPLUMA DA BİR ZULÜMDÜR'

Cezaevindeki çocuk istismarına karşı toplumun ve basının yeterince hassasiyet göstermediğini kaydeden Devrim, ilgili bütün kurumları bu konuda gereken önlemleri almaya davet etti. Devrim sözlerini şöyle tamamladı: "Toplumun geleceğini inşa edecek olan ve masumiyet ve saflığı temsil eden yarınlarımız olan çocukların yaptıkları küçük hatalarının bedelinin cezaevlerinde bu kadar ağır şekilde ödetilmesi sadece onlara yapılan bir zulüm değil bizlere ve topluma da yapılan bir zulümdür. Daha önce Pozantı ve Antalya cezaevlerinde yaşanan benzer nitelikteki istismarlara karşı gösterilmesi gereken ilgi ve hassasiyet ilgili kurumlarca ve basın tarafından gösterilmemiş ise de aynı durumun Muğla'da yaşanmaması için ve daha sağlıklı yarınlara ulaşmak için Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumları Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak bu olayı gerçekleştirenleri tespit etmeye ve çocuklarımız için gereken önlemi almaya davet ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baro, İstismara Karşı Yetkilileri Göreve Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.


Advertisement