Barodan Hayvan Hakları Kanununun Belediyeler Tarafından Uygulanmadığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Barodan Hayvan Hakları Kanununun Belediyeler Tarafından Uygulanmadığı İddiası

Barodan Hayvan Hakları Kanununun Belediyeler Tarafından Uygulanmadığı İddiası

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, belediyeler tarafından Hayvan Hakları Kanununun uygulanmadığına dair şikayetlerin her geçen gün arttığını söyledi.

30.09.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, belediyeler tarafından Hayvan Hakları Kanununun uygulanmadığına dair şikayetlerin her geçen gün arttığını söyledi.

Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaptı. Belediyeler tarafından Hayvan Hakları Kanununun uygulanmadığına dair şikayetlerin her geçen gün arttığını ifade eden Babacan, "Şikayetler incelendiğinde 5199 sayılı kanundaki şartları içeren geçici bakım evlerinin bulunmadığı görülmektedir. Toplanan canlıların fotoğraflarının çekilip kayıt altına alınması, yıkanması, aşılarının yapılması, kısırlaştırılması, yaralarının geçmesi için beklenmesi, iyileşen canlının sahiplenilmesi için internet ortamında duyuruların yapılması ve kayıt altına alındığı bölgeye bırakılması yasal sorumluluktur. Kanunumuzdaki şartları taşıyan geçici bakım evleri ne yazık ki bazı belediyelerde yoktur" diye konuştu.

Yasa gereği kısırlaştırılan hayvanın yaşatılmasının de belediyelerin asli görevi olduğunu kaydeden Babacan, "Bunun için mahallelere beslenme odaklarının kurulması kanuni mecburiyettir. Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü esastır ve kanunların uygulanması gerekir. Kanunların uygulanmaması mağduriyetleri de beraberinde getirir. Bütün bu kanuna aykırı uygulamalardan sonra il hayvan koruma kurulunun başkanı olan Bursa valisine yasayı uygulamayan belediyeler hakkında başvuruda bulunacağız. Hayvan barınağı yapılana kadar kanuna aykırı yapılan hayvan toplama işlemlerinin durdurulmasını, kanunsuz uygulamaların önlenmesini talep edeceğiz Gelişmiş ülkeler hayvan refahı ve hayvanın mutluluğu için çalışırken, ülkemizde de hiç değilse canlıların yaşam hakkına saygı gösterilmelidir. Belediyelerin amacı canlıları mağdur etmek değil, yaşam hakkına saygı göstermektir" şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise şunları söyledi:

"Hızlı göç, çarpık şehirleşme ve hızlı büyüme, bir anlamda kendine yer açmak isteyen insanların sanki hayvanları yok ettiklerinde kendilerine alan açılacağını zannetmelerine sebep oluyor. Bu yanılgı, hayvanlara karşı bir sevgisizlik duygusu oluşturdu. Oysa hiç kimse unutmasın ki, uçan kuştan börtü böceğe, evlerimizdeki kedilerden sokaktaki köpeğe kadar bütün canlılar bizim yararımızadır. Bunlar bizim için sevginin de ötesinde vazgeçilmez canlılardır. Onları korumak insanlığın geleceğini korumaktır. Umarım bir gün o hayvanlarla bir arada yaşamayı öğreniriz. Her kesilen ağacın, her yok edilen ormanın hayatlarımızı biraz daha tehdit ettiğini unutmayalım ve hayvanları korumaktan bir adım dahi geri durmayalım. Sadece insanlığın geleceği tek başına değil onlarla beraber olursa bir geleceğimiz var". - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Barodan Hayvan Hakları Kanununun Belediyeler Tarafından Uygulanmadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.


Advertisement